Yazın sıcak günlerinde şehir içi yolculuk yapacak vatandaşlarımız için  adeta işkence oluyor. Yolcuların yoğun olduğu ,pazarların  kurulduğu günlerde yolculuk daha da zorlaşıyor .Akaryakıt zamları nedeniyle sefer sayılarının  azalması,araçların bazı günlerde tıka basa dolu olarak geçmesi nedeniyle  bazı duraklarda  yazın kavurucu  sıcak günlerinde   halkımız uzun süre araç beklemek zorunda bırakıyor.

Bu durum yolcuların tepkisine  de neden oluyor.Bu   sorunun tamamını  Edirne Belediyesi’ne mal edenler var.

Bazı saatlerde balık istifi gibi  dolan araçlarda yolculuk yapanlarda  solunum zorluğu  ve benzeri sağlık problemi yaşanabilir.Hiç olmazsa böyle zamanlarda  ek sefer yapmak mümkün değil mi?

Yolcuların bu şikayetleri  okulların kapalı olduğu, yolcu sayısının azaldığı yaz günlerinde artarak devam edecektir.Halkın şikayet konusu olan bu soruna çözüm bulunamaz mı?

--------

HALK SORUMLU DEĞİL

Kuşkusuz  ETUS’ yetkilileri de yakıt fiyatlarına birbiri ardına gelen zamlar,girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle ekonomik olarak zor durumda.

Yalnız bunun sorumlusu halkımız değildir.fatura halka çıkarılmamalı.

Bu açmaz yolcuların sorunu, Edirne imajını da zedeliyor.

Ben bu duruma tanık oldum.Bazıları “Edirne böyle yaşanacak bir yer değil.geldiğime pişmanım “deyip bu duruma yerli vatandaşlardan da destek bulanlar  ile Edirne’ye bu turizm sezonunda zarar veriliyor.

Bu kentte yaşayan herkes Edirne’yi  kötü tanıtmak isteyenlere karşı mücadele vermek zorundadır.Bu karalamaya Edirne’yi kötü göstermeye  çanak tutanlar, başka kentlerdeki yaşantılara halkın durumuna bir göz atsınlar.Ülkemizde Edirne’nin  sosyal yaşantıda ayrı bir yeri olduğu,rahat yaşanabilecek az sayıda ilden biri olduğunu kabul eden emekliler kendi memleketlerine gitme yerine  emekliliklerini kentimizde  geçiriyor. Bu imajın zedelenmemesi için hepimiz ,her meslekte olanlar katkı yapmalı.Unutmayalım ki bu ülkede Edirne’de yaşamak bir ayrıcalıktır.Bunun kıymetini bilelim.

--------------------

ÖZLÜ SÖZ

KARDEŞLİK

Kuşlar gibi uçmasını,balıklar gibi yüzmesini öğrendik .Ancak bu arada çok basit bir sanatı unuttuk: kardeş olarak yaşamayı.

M.Lüther KİNG

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.