İlimizde, özellikle sosyal demokratların arasında  milletvekili adaylarının belirlenmesinden bu yana  adaylar konusunda bir tartışmadır gidiyor. Bazı partililerin  beklediği milletvekilliği sıralamasının yanlış olduğu  söyleniyor bu doğru olabilir,bunda da haklılık payı var, buna bir diyeceğim yok.

Fakat, sonunda iş bitmiş, sıralama belli olmuş. Bundan sonra yapılacak bir şey yok.Bunu gerekçe gösterip partiye karşı tavır almak,”bu milletvekillerine oy vermem” demekten kim kazançlı çıkacak.? Diyelim ki böyle yaptınız oy verdiğiniz ikinci bir parti de seçimde  başarılı olamadı, bundan karşı olduğunuz bir parti  yararlandı.O zaman ne olacak .? “oh çok iyi oldu mu diyeceksiniz”? Böyle haksızlıklar olsa da, özellikle sosyal demokratlarda partili olmanın bir sorumluluğu vardır.  Yapılan bu haksızlığın hesabının sorulması bu aşamada değil  seçim sonrası  görülmeli.

Sen bugüne kadar hiç partiye ayak basma , olanları dikkate alma, kendine göre bir yöntem uygula, durum böyle olup iş işten geçtikten sonra  partine tavır al,bu aşamada  bunun ne yararı olur.

Bu konuda yakındığınız, kendini partinin üzerinde gören kimseler varsa,ülkemiz için hayati önemi olan adeta demokrasimizin sınavı kabul edilen bu seçimin sonucunun kendi partinin yararına sonuçlanmasını bekle ondan sonra partiye gelip hesaplaş.

Bu  sonucun oluşumunda  partiye sahip çıkmayıp sadece eleştirenlerin de suçu yok mu? Eğer parti dışında çalışan ekipler daha önce  bir araya gelip  ortak taleplerini topluca üst yönetime ısrarla iletmiş olsalardı  böyle bir sonuç olur muydu.?

Artık her şey olmuş bitmiş.Genel merkez onun bunun etkisiyle böyle bir karara varmış.Bu koşullarda  partiye küsmek başkalarının yararına çalışmak  sizlere ne kazandırır.?”Oh iyi oldu partiye milletvekili kaybettirdik” demek  bu partiye gönül verenler için çıkar yol mu?

Özellikle parti bağları güçlü olan sosyal demokratlar böyle çok önemli bir seçim öncesinde bu kararlarını yeniden gözden geçirmeli.

Bununla  milletvekili sıralamasını doğru yapıldığını savunmuyorum.Aslına bakılırsa  ben de yapılanı  onaylamıyorum.Fakat bugün  yapılan parti aleyhinde propagandayı da kabullenmem mümkün değil.

Kaş yapayım derken göz çıkarılmaz.Bu yapılanın esas hedefe zarar verip vermeyeceği de hesap edilmeli.

Diyelim ki, birçok ilde bu tür tepkiler gerçekleşti. Seçimin sonunda cumhurbaşkanlığı seçimi kazanıldı. Fakat milletvekili sonucunu karşı taraf kazandı.Bu topal ördek  misali olmaz mı?  “Efendim  ben kendi partime vermeyeceğim fakat ittifak içindeki bir partiye vereceğim.Böyle yaptığın zaman vereceğin oy o partiye de yarar sağlamayıp karşı olduğun bir partinin yararına olursa ne olacak?

Bugün sosyal medyada ahkam kesenler  bu kararlarını yeniden gözden geçirmeli.Özellikle ellerine böyle bir fırsat geçtiğini hesap ederek, partideki bu uygulamayı onaylamasalar da kendi partilerine oy  vermeyi esirgememeliler.Seçimde başarılı olmayı onun bunun başarısı gibi görmemeleri gerekir.Partinin üst yönetimleri de dahil  onaylanmayacak birçok zaafları var.Bunlar böyle çok  önemi, olan bir seçim sonrasında gündeme gelmeli. Partisinin başarısızlığından medet umanlara hatırlatırım.

Bu parti kurulduğundan bu yana çok badireler atlattı.Sonunda varlığını sürdürüyor.Böyle bir fırsat varken  ona ket vurulmamalı.Görülecek hesap seçim sonrasına ertelenmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.