Yanılmıyorsam 2 ay kadar önceydi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir ziyaret için Edirne’ye gelmişti.

Margi Otel’de kendisinin Edirne’ye gelmesi nedeniyle bir sohbet toplantısı düzenlenmişti.

Edirne’nin seçkin insanlarının katıldığı bu toplantıya ben, davetli olmadığım halde katılmıştım.

Toplantının sonlarında katılımcılar diyanet işleri görev ve yetkileri alanına giren konularda bireysel görüş ve düşüncelerini aktarmıştı.

Ben de söz alarak ve de bizzat Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hitaben; “Son dönemde özellikle yandaş TV ve basın organlarında Atatürk karşıtı görüş ve düşünceler yayınlanıyor. Bu görüş ve düşünceler içerisinde Atatürk’ün ilke ve devrimlerine karşı görüşler aktarılıyor. Bazıları daha da ileri giderek Atatürk’ün şahsına ve annesine karşı akla hayale sığmayacak iftiralarda bulunuyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu yayınlara sizin bir şekilde karşı durmanızı istiyorum.” Demiştim.

Konuşmamı ilgiyle izleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş; beni tasdik edercesine “haklısınız, ilgileneceğiz” demişti.

Sonra ne oldu?

10 Kasım 2018 tarihli gazetelerde Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr. Ali Erbaş’ın Atatürk karşıtı görüş, duyuş ve iftiralarıyla tanınan “Fesli Kadir” unvanı ile tanınan Kadir Mısıroğlu’nu evinde ziyareti haberleri yayınlanıyordu.

Bu oluşum, Atatürk sevdalısı aziz Türk Milleti’nin çoğunluğu tarafından sosyal medyada protesto edildi.

Bunun karşısında Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaparak, “Ziyaret tamamen bir hastayı nezaketen ziyaret olayıdır. Ve ziyaret 9 Kasım günü yapılmıştır.” Dedi.

Atatürk’ü gönülden seven, onun ilke ve devrimlerine bağlı milyonlarca Türk insanı, bu açıklamayı kabul etmemiştir.

Bu milyonlarca yurttaştan birisi olarak ben de diyorum ki; Ey Diyanet İşleri Başkanı, milyonlarca hasta insanımız gözü yollarda ziyaretçi beklerken sen niçin Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu seçtin? Bu ziyaretinle onun görüş ve duyuşlarını tasdik etmiş olmuyor musun?

Bu hal ve durum karşısında; Bu günden tezi yok, ben seni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Diyanet İşleri Başkanı olarak kabul etmiyorum.

Bundan sonrası senin bileceğin iştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.