Geçtiğimiz gün yapılan Alt Yapı Temel atma Törenine çok arzu etmeme rağmen maalesef katılamadım. Rahatsızlığımla ilgili bazı araştırmalar yapıldığı için günümün büyük Bölümü Hastanede geçti.

Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımlardan ve ETV nin kayıtlarından izlediğim bu önemli tören oldukça fazla ilgili görmüş ve dört gözle beklenen bir yakını ile buluşmak için bekleyen bir insanın gözlerindeki sevinç ne ise orada bulunan herkeste ayni duyguları hissetmek mümkün.

Kolay değil ve basite alınacak bir özlem değil.

Yıllardır kanayan bir yaraya neşter vuruluyor ve yaşanan sıkıntılar üç yıl sonra sona erecek bu yatırım ile .Başkan Gürkan ve ekibine başarılar diliyorum.

Fotoğraflara bakıyorum da, sanki bir siyasi konsorsiyum oluşturulmuş.

Belki yapacakları bir şey ve verecekleri katkı yok ama bu önemli görevde orada bulunarak Belediye Başkanına adeta güç ve destek vermeye çalışıyor siyasi erkân.

Ama bu kalabalıkta kendi Partilerine mensup bir Belediye Başkanının bu hizmet seferberliği töreninde CHP den olması gerekenler maalesef yok.

Kimlerin orada olması gerektiğini yazamaya kalksam sanırım yazımın büyük bölümünü kaplar. Görünen o ki; CHP de hakla kırgınlıklar ve küskünlüklerin varlığı böyle önemli bir günde bile gözlemlenebiliyor.

Hemen hemen tüm Partilerin İl Başkanları orada gördüğüm kadarıyla..

Demek ki Edirne’nin sorununu kendi sorunu gibi görebiliyor siyasi parti temsilcileri.

Üstelik bu törenin yapılmasına vesile olan Kredi onayının kahramanı da Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal olmuştu ve yaptığı konuşmasın da da Edirne için her türlü desteğe hazırım dedi.

Başkan Gürkan defalarca teşekkür ettiği Fatma Aksal ile gerçekleştirdiği diyalogu şöyle anlattı konuşmasında;."31 Mart seçimlerinden sonra Edirne Milletvekilimiz sayın Fatma Aksal’la sohbet ederken kendisi dedi ki; “Başkanım Edirne için ne yapmalıyız? Ben ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dedi. Ben sevgili Fatma Aksal’ı, değerli milletvekilimizi, siyaset üstü bu anlayışından dolayı hepinizin huzurunda bir kez daha canı gönülden tebrik ediyor, kutluyorum. Ardından değerli vekilimle ziyaretlerde değerlendirmeye başladık ve kendisinin yaptığı girişimlerle, açtığı kapılarla, o kapılardan yürüyerek bugün bu noktadayız. İller Bankası tarafından kredimizin çok büyük bir bölümü onaylanmış ve şehrimizin çok uzun yıllardır kanayan yarası olan, kangren haline gelmiş olan altyapı çalışmalarının tümüne başlama noktasındayız"

Aksal’da konuşmasının başlangıcında kendisi ile ilgili güzel sözler ile Başkanı bir anlamda motive etti ve şevklendirdi adeta.

“Kişiler gelip geçecek ama yapılan işler kalacak. Ben iktidar partisinin milletvekili olarak Edirne’ye yapılacak her hizmete gücüm yettiği oranda destek vermeye hazırım. Bu projeye de bir katkı sunabildiysek ne mutlu bize. İnşallah en kısa zamanda projeyi tamamlarız. Ben de bu projenin takipçisi olacağım" sözleriyle de İktidar Partisi Milletvekili olarak Edirne Belediyesinin çözülemeyen ve geciken her sorununda yanlarında olacağını vurgulamış oldu.

Burada şunu vurgulamak isterim ki; bu tür diyaloglar çok önemlidir ve yaşadığımız şehrin kalkınması ve eksiklerinin giderilmesi konusunda çok gereklidir.

Ak Parti Milletvekili CHP li Belediyeye nasıl yardım edermiş, CHP li Belediye Başkanı Ak Partili Milletvekilinden nasıl yardım istermiş gibi sözler akıllı, bilinçli ve İlmi tavır sahibi insanların sözleri olarak kabul edilemez.

Yapılsın ve yararlı olunsun da kim yaparsa yapsın.

Önemli olan Edirne’nin kazancı değil mi?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.