Mahalli seçim  öncesinde, kutsal ayımız Ramazan ayını yaşadığımız şu günlerde özellikle dar lirlilerin en önemli sorunu,bitmeyen çilesi geçim zorluğu,pahalılık.

Bir türlü denetlenemeyen veya denetlenmeyen piyasada herkes malını istediği fiyattan satabiliyor.

"Geçen hafta fiyatınız daha düşüktü, niye  şimdi zam geldi?” dendiğinde cevap hazır,”girdi fiyatlarında ve dövizde artışı”.Her satıcı bu gerekçe ile sattığı ürününe istediği oranda zam yapabiliyor.

-----------------

PAZARLARIN EN KALABALIK ANI AKŞAM SAATLERİ

Diğer zamanda imkanı olmadığı, bütçesi yeterli olmadığı için  pazarlardan  ihtiyaçlarını karşılayamayan dar gelirli vatandaşlar “Belki fiyatlar pazar dağılımında düşer” beklentisi ile pazarların dağılım zamanını ve marketlerdeki indirim  günlerini bekliyor.

Beslenmede en çok sorunu yaşayan öğrenciler yaşıyor.Özellikle geçim zorluğunda olan ailelerin çocukları okullarında gıdalarını teminde güçlük yaşıyor.Yakınımdaki bir okulun öğlen saatinde  öğrencilerin durumunu görüyorum.

İmkanı olan varlıklı aile evlatları çevre lokantalarında gıdasını rahatlıkla  alırken bu imkanı olmayanlar marketlerde satılan makarna dolu kutulardan yiyecek sağlama  telaşında, veya evinden aldığı kısıtlı gıda ile yetinmek zorunda kalıyor.

İhale ile kiralanan okul kantin işleticileri de sattıkları yiyecekleri satın almak dar gelirli öğrencilerin alım gücünü aşıyor. Kantinlerin fiyatları da piyasadan farksız.

-------------------

ÖĞRENCİLERE BİR ÖĞÜN YEMEK SAĞLANAMIYOR

Bugünlerde ,mahalli seçim öncesinde piyasada dolaşanların bir gün öğlen saatlerinde ilkokul önlerine gidip öğrencilerin yiyecek sağlamak için nasıl  telaşe düştüklerini görmelerini isterim. Belediye Başkan adaylarımızın projelerinde bu konu yuvarlak sözlerle de olsa  yer alıyor.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yeterli gıda alması ülkemizin önemli sorunlarının başında bir görev olarak kabul edilmeli.

Görkemli iftar sofralarında orucunu açanlar,gençlerine bir öğün yemek sağlayamıyorsa vay halimize.

---------------

İLGİLENENLERE TEŞEKKÜR EDERİM

15 Mart günü gündeme getirdiğim köşe yazımda Hastane Şehitliği yanındaki çeşmenin suyunun kesik olduğunu belirtmiştim.

Kim ilgilendi ise sağ olsun.  Daha sonra çeşmenin suyu  tekrar bağlanmış.Neden kesilip  daha sonra bağlandığı konusunda bilgim yok. 18 Mart Çanakkale Zaferini yıldönümü öncesi suyun bağlanması beni ve şehitliği ziyaret edenleri sevindirdi.

Böyle kutsal bir yerin yeterli korunması yapılamıyor.

Hiç olmazsa ziyarete gelenlerin içtiği ve kutsal bilerek yanlarına aldıkları bu çeşmeden suyu esirgemeyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.