Bu mevsimde bakıyorum ,bölgemizde sayıları her gün artan meyve fidanı satıcılarının pazar alanı her geçen gün genişliyor.Bu güne kadar meyve ve sebzeciliğe ilgisiz olan köylülerimizin meyveciliğe ilgisi  artıyor. Üretici pazarında satılan ürün çeşidinin  çoğalması  bölgemiz açısında  olumlu bir ekonomik gösterge.

Sadece toprağa ektiği adedi birkaçı geçmeyen ürünle geçinemeyeceğini anlayan köylülerimiz hayvancılık gibi meyve ve sebze üretimine de ağırlık verdi.

Bu alanın genişlemesi bölgemize yeni pazarlar yaratacaktır.Özellikle metropol kent olan İstanbul bölgemiz için en önemli pazar haline gelebilir.Bugüne kadar İstanbul’a  uzak illerden pahalı olarak ulaşan sebze ve meyveler bölgemizden daha avantajlı  olarak İstanbul’a ulaşır.Ulaşım ,paralı yollar ve yakıtın fiyatının yüksek olması nedeniyle üreticiden tüketiciye uzak mesafelerden gelmesi   daha masraflı oluyor.Bölgemizde böyle bir sorun yok.Yeter ki üreticilerimize devletimiz de katkı yapıp ürün artışının artmasına   destek versin  .Trakya çiftçisi bu alanda bilinçli  ve azimlidir.Yeniliklere,  teknolojiye her zaman açıktır.Bu alanda her zaman ülke tarımına  önderlik etmiştir.Bunu ülke yönetiminde söz sahibi olanların unutmamsı  ve böyle  fedakar halkın desteklenmesi gerekir.  

----------------

YAPILSA OLMAZ MI?

İlimizde toplu ulaşımda seyahat edenler için firma tarafından bazı uyarı yazılarını yazılmasında yarar var.

Örneğin yaşlı  hasta ve çocuklu ailelere gençlerin yer vermesi,yolcuların sürücüyü meşgul etmemesi,firma ile ilgili eleştirilerde sorumluymuş gibi şoförleri suçlanması ,bazı kişilerin sürücü ile muhabbet etmemesi  konusunda araçlara  uyarı yazısı yazılamaz mı? Bu alanda yakınmalar var. İlgililere iletmek istedim.

-------------

FIKRA

GERİ KALMIŞ

Doktor, kendisini saat sanıp kafasını iki yana sallayan akıl hastasının yanına yaklaştı.

-“Neden başını iki yana sallıyorsun?”

-“Ben saatim efendim”

-“Peki öyleyse şimdi saat kaç?”

-“Tam on”

-“Yanlışın var,  benim saatimde onu yirmi geçiyor”

Akıl hastası birden telaşlanır.

-“Eyvah yine yirmi dakika geri kalmışım.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.