Ülkemizde erkekler kadar sosyal ve medeni haklara sahip olan kadınlarımız her zaman halkla iç içe olan devlet görevlileri olan muhtarlık görevi konusunda yeterli sayıya  sahip  değil .Bu dönemde Edirne il merkezinde sadece bir kadın muhtarımız var.

Muhtarlıklara erkekler kadar kadınların da işleri düşüyor. Bu dikkate alınarak Atatürk’ün de istekleri doğrultusunda  kadınlarımıza da  muhtarlık konusunda öncelik tanınmalı.

Siyasi partiler seçecekleri milletvekilleri için kadınlara kontenjan tanıyor.Her ne kadar muhtarlar halk oyu ile seçilmiş olsa da muhtarların seçimi için kadınlarımızın yararlanacağı   imkanlar yaratılamaz mı?

Bu seçimde bakıyorum Başta Şükrü Paşa Mahalle muhtarlığı için uzun yıllar devlet görevinde bulunan her zaman toplumla diyalog içinde olan bir kadınımız talip oldu. Bugüne kadar spor alanında büyük hizmeti olan Esra Akgün Yılmaz ,adaylık tanıtımı sırasında halk arasına girip kahveleri de dolaşarak muhtar adaylığını açıklıyor ve  halktan büyük ilgi görüyor.”Bu  görev işin ben de varım “diyor.Kadınların da erkeler kadar bu göreve  talip olmaları  haklarıdır. Esra hanımın bu cesareti  kadınlarımız açısından  örnek alınması  gereken  bir durum.Bunun  muhtarlık seçiminde   olumlu sonuç vereceği bu mahalle sakinleri tarafından dile getiriliyor.İlimizde uzun süre muhtarlık yapanların bu görevden ayrılıp yerini daha donanımlı gençlere bırakmaları  gerekir.Muhtarlık kimsenin babasının malı olarak görülmemeli.Yeri geldiğinde bunun bir bayrak yarışı olduğunu kabul edip o görevi daha iyi yapacaklara terk etmeli.Bu seçimde bunu  örneklerini göreceğiz Edirne’de daha  çok kadın muhtarın olması kentimizin demokrasi açısından bir aşama olarak değerlendirilmeli.Talebi olan ve o işi yapacağına inanılan yerlerde halkımız kadın muhtarlara öncelik tanımalı.Muhtarlık görevini sadece erkeklerin görevi olduğu yalanına halkımız itibar etmemeli.Birçok iş alanında olduğu gibi muhtarlık görevinde de kadınlarımız en az erkekler kadar başarılı olacaktır. Kadınlarımıza muhtarlık görevi konusunda engel konulmamalı .Erkek seçmenlerin,özellikle kadınların   muhtar seçilmelerine   kadınlarımıza  yardımcı olmalı.Böylece Ata’mızın vasiyeti de yerine gelmiş olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.