Geçen hafta Erzincan’ın İliç ilçesinde altın arama sahasında meydana gelen elim kaza ülkemizi yasa boğdu.Akıl almaz ihmal,yüz binlerce ton zehirli atık uzun yıllar bölgede çevre kirliliği oluşturacak.Bu ve benzeri doğa katliamının ülkenin başka bölgelerinde de olduğu ortaya çıktı.Kendi ülkelerinde bir ağacın yok olmasına ,doğa kirliliğine izin vermeyen uluslararası tekeller ülkemizde yerli ortakları ile birlikte topraklarımızı talan ediyor. Dileriz bu son katliam hepimize ders olur.

---------------

BÖLGEDEKİ LİNYİT SAHALARINDA DENETİM YOK

Edirne ilinin özellikle Keşan ve Uzunköprü ilçeleri sınırları içinde linyit madeni çıkarılıyor.Daha önceki yıllarda galeri açılarak verimli toprağa fazla zarar vermeden elde edilen linyit kömürü teknolojini gelişmesi ile madenin üzerindeki toprak kazılarak maden çıkarma yoluna gidildi.Bu maden sahalarında yüzlerce dönümlük verimli toprağın ve ormanın yok olmasına neden oluyor.Uzunköprü ve Keşan köy meraları madencilerin bıraktığı toprak yığınları ile dolu.

Buralardan halkın meraklardan yararlanması mümkün değil .Derin çukurları ile bu bölgeler adeta bir savaş alanın dönmüş durumda. Ne acıdır ki maden sahalarındaki doğa katliamını önlemek için bugüne kadar bir çözüm bulunamadı.Toprak altından madeni alan işveren,yasa gereği toprağı eski konumunda bırakması gerektiği halde bu yasayı uygulamıyor. Bu konuda cezanın yaptırımların az olmasından yaralanarak derin maden çukurlarını eski haline getirmde gereği duymadan o alanı terk ediyor.

Bugün bölgemiz maden sahalarındaki doğa yıkımı ne yak ki hiçbir yetkilinin dikkatini çekmiyor.

Siyasi güçleri de arkasına alan maden sahipleri buralarda verimli toprakları yok etmeye devam ediyor.

Ben bugüne kadar köşemde defalarca gündeme getirdim.O bölgede doğmuş bir bölge insanı olarak yetkililere bir kez daha duyurmak istiyorum.Ne olur bir gün kıymetli zamanlarından fedakarlık yaparak bu bölgenin linyit sahalarını ziyaret ederek doğanın nasıl katledildiğini görsünler, bana hak vereceklerdir.İliç’te meydana gelen elim olay tüm maden alanları için uyarıcı olmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.