İllere devletin ve özel sektörün getireceği hizmetlerde halkın bütünün yararı göz önüne alınmalı.

Eğer bu hizmetten  o bölge halkının tümü yararlanıyorsa. bunun üzerinden “şu ve bu yaptı” diye hesap yapılmaz.

Ne yazık ki, İlimize bugüne kadar  yapılması gereken  yatırımlarda siyasi anlayışların ön plana çıkması ve toplu olarak bu hizmet konusunda çaba harcanmaması sonunda Edirne birçok yatırımlardan mahrum kaldı.

Bu yatırımlar ortak talep olmaması yatırımcıya gerekli kolaylık sağlanmaması sonucunda   başka illere gitti.

Gönül ister ki,  bugüne kadar yaşadığımız bu yanlışlıkları bundan sonra tekrarlamayalım. Şehrimiz halkının yararlanacağı hizmetlerde yek vücut olarak hizmetin gelmesini sağlayalım.

Böyle durumlarda siyasi farklılığımızı bir kenara koyalım. Onları sadece siyasi mücadelelerimizde o ortamda ön plana çıkaralım.

Bunu sağladığımız ve bu birlikteliğe demokratik kitle örgütlerinin de desteği sayesinde Edirne’ye bugüne kadar gelmeyen hizmetler daha fazla gelecektir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ELEŞTİRİLER  YAPICI OLMALI

Gerek siyasi partilerimiz arasında gerekse resmi ve mahalli yönetimler  arasında yapılması gereken  görevlerdeki aksaklıklara yönelik tenkitler   yapıca  olmalı mesnetsiz eleştiriler yapılmamalı.

Öyle “ çamuru at izi kalsın” türünde eleştiriler sonunda bunu yapanın  zararına olur.

Buna meydan vermemek için  yapılması zorunlu olan tenkitler kaynakları araştırılarak gerçekleri yansıtacak şekilde yapılmalı.

Bu eleştirilere  karşı da  onun muhatabı olanlar sorunu geçiştirmemeli gereğini yapmalı ve gerçekleri kamu oyuna açıklamalı.

Bazı kuruluşlarımız yapılan eleştirileri kulak arkası yapıyor. Nasıl olsa bir süre sonra unutulacak, halkımız balık hafızalıdır  mantığı ile  yapılan eleştiriler  sumen altı ediliyor.

Bun da yapmaya kimse yeltenmemeli.

Kuruluşlarımız bu tür alışkanlığı olan, tenkitleri üst makamlara iletmede görevini yapmayan  görevlilerin aslında kendilerine iyilik değil kötülük yapıldığının farkında olmalı. Bir alanda eksiklik görülüyor, bu basında yer alıyorsa  sonunda onun giderilmesi istenecek  yapılmadığı zaman  tekrar gündeme getirilecektir.

Eğer  ilgili makamlar haklı olan bu talepleri tekrar da  görmezden gelirse , bunun  ısrarla devamı  olacaktır.  Bölgesel kuruluşlarımızda  bölge haberlerini ve eksiklikleri  üst makamlarına duyurmada  duyarlı olmayanların olduğu  biliniyor.

Mahalli basın bölge yöneticilerimizin her zaman  gözü kulağıdır.

Yerel basın bölgesinde eksik gördüğü konuları gündeme taşır, ilgililere  hatırlatır, onlar için bu haber konusudur. Buna karşılık” baş ver yerel basının sesini kim duyacak kapat gitsin”  anlayışında olanlar sosyal medya gücünü  unutmamalı.

Mahalli basındaki haberler oraya da aksettiriliyor. En üst makamlara kadar duyuruluyor.

Eleştirileri gizledim diyenlerin faturası  sonunda onlara çıkacaktır.

Bölgemiz yönetimlerinde  böyle eleştirileri önemsememe alışkanlığı olduğunu, mahalli basında haber yapanlar  ben de  dahil biliyoruz.

Sakın ola, mahalli basının  haklı  olarak eleştirdiği bir konuyu gizlemeye çalışmayın. O giderilmediği ve gereken yanıt verilmediği sürece sizlerin önünüze gelecektir.

MUHTARLAR SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE  ETKİLİ OLMALI

Gerek merkez muhtarlarımız,  gerekse köy muhtarlarımız bölgelerin sorunlarının çözümünde  ön planda olmalı.

Muhtarlarımızın büyük bölümü bu alanda deneyim kazandı.  İletişimde sağlanan kolaylıklar ve muhtarların bilinçlenmesi  köy ve mahallelerin sorunlarının çözümüne katkı sağlıyor.

Bu sorunlarının çözümünde mahalli basının da önemli bir etken olduğunu göz ardı eden bazı muhtarlarımız var.” Ben işimi hallediyorum. Benim için yerel basının önemi yok” anlayışında olar arkasını siyasilere veya güçlü yöneticilere dayayan bazı muhtarlarımızın bu yaptıklarının yanlış olduğunu belirtmek isterim.

Siyasiler ancak kendi yararına olacak konularda muhtarlara arka çakarlar.

Muhtarları  bunun dışında bir talepleri olduğunda arkalarında kimseyi göremezler.

Bir haksızlığa uğradıklarında  o iyi gün dostlarının çoğunu yanlarında göremezler.

Onun için  mahalle ve köy muhtarlarımızın  her zaman yanında  ve destekçisi olma  görevini üstlenen yerel basınımızı  hiçbir zaman  küçümsememeleri gerekir.

Bugüne kadar muhtarların başı sıkıştığında başvuracakları tek kanal mahalli basın olmuştur.

Diğer zamanlarda da  köy ve mahallelerine yapılan veya yapılmayan hizmetlerde de  muhtarlarımızın mahalli basını haberdar etmeleri kendi yararlarına olacaktır.

Muhtarlarınıza bunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

KATI YAKITLI KALORİFERLER SIK SIK DENETLENMELİ

Kim ne derse  desin, ne kadar çevre kirliliğinin az olduğunu gösteren veriler olursa olsun.

Yeni yerleşim alanlarında yaşayanlar özellikle sonbahar kış aylarında bu bölgede havanın  kirli olduğunu hissediyor.

Araçların üzerinin kurumlarla kaplanması, balkonlara asılan çamaşırların üzerinde lekelerin oluşması, sokağa çıkıldığında  boğulacak gibi olmanız acaba neyin sonucudur?

Defalarca gündeme getirdim. Edirne’ye temiz hava taşıyan rüzgar koridorlarının yüksek apartmanlarla kapanması Edirne’nin alçak kesimlerinin havasız kalmasına havanın kirlenmesine neden olduğunu artık  sağır sultan dahi biliyor.

Buna rağmen Edirne’ye temiz hava getiren kuzey rüzgarları yöresindeki Buçuktepe istikametinde  çok katlı apartmanlar yapılmaya devam ediyor.

Diğer taraftan  kent merkezinde  doğalgaza geçilmesi için ilk zamanlarda yaptırım uygulanacağı duyuruldu.  Bir süre sonra bu  talep unutuldu.

Bizler de aynı   isteği dikkate alarak  harç borç evimize doğalgaz bağlantısı yaptık.

Ne yazık ki, başta  Binevler semti olmak üzere birçok kooperatif katı yakıt kullanmaya devam ediyor.

Çevre kirliliğinin ana nedenlerinden biri bu değil midir?

Kullanılan kömür  istenilen vasıfta mı?

Bu  konuda gerekli denetimler yapılıyor mu? Bu konuda endişeler var.

Kalorifer bacalarından çıkan siyah dumanlar gerek kalorifer yakışında gerekse kullanılan kömür kalitesinde endişe yaratıyor.

Doğalgaz kullanan konut sahipleri katı yakıt kullanan kimselerin kirliliğine katlanmak zorunda mı?

 FIKRA

 HAVA HASRETİ

 Uzun zamandır  memleketinde ayrı kalan bir Karadenizli bir gün yolda giderken  kendi memleketinin plakasını taşıyan bir araç görür. Heyecanla arabansın yanına yaklaşır. Cebinden bıçağını çıkarıp aracan lastiğini deler. Lastikten çıkan havayı koklamaya başlar. Bunun gören arabanın sahibi hiddetle adamın yakasına yaklaşır.  Ve sorar:
“Eşek oğlu eşek  neden lastiği deldun da”

 “ memleket havası alayrum hemşerum”

 ÖZLÜ SÖZ

Kötü idarecilerin başarısı halkın felaketidir.

MEKSİKA ATASÖZÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.