Uzun yıllar hizmet verip daha sonra boşalan kamu kurumu binalarının bazıları kaderine terk edilmiş durumda.Tıpkı köy okul binaları gibi bakımsız ve boş.

Bunlar halkımızın emeği katkıları ile yapılan binalar.Onlardan en iyi şekilde yararlanma imkanı olduğu halde bu durumda bırakılmaları ,yeni binalar yaparak masraf etme yerine bunlardan yararlanma imkanı olamaz mı?.

Eski Devlet Hastanemiz, .Buralardan yeni Devlet Hastanesinin bazı birimlerini aktararak halka daha kolay hizmet sağlanamaz mı? Böylece acil durumlarda şehrin merkezindeki bir sağlık kurumuna ulaşmak daha kolay olur.Boşalan kamu binamız bugün atıl durumda yıkılmaya terk ediliyor. Ne yazık ki, bu sorunlar yetkililerin gündemini oluşturmuyor.

-----------------

KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILMAK İSTENİYOR

Daha önceleri kapatılan köy okullarının yeniden açılması gündeme geliyor. Köylerdeki taşımalı sistemle eğitim istenilen sonucu vermedi.

Az öğrenci de olsa köy okullarının açılması,her köyde devleti temsilen bir öğretmenin bulunmasının yararları her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.Keşke ,köy okulları harabe haline gelmeden bu konu gündeme gelip uygulanmış olsaydı.

Bugün köy okullarımızın çoğu kullanılmayacak durumda.Yine de, “zararın neresinden dönülse kardır” misali,köy oklularının açılmasının hatırlanması olumlu bir gelişme .Dilerim sözde kalmaz, gerçekleşir

--------------------------

FIKRA

YAŞAYAMAM

Temel adamın birinin kendisini denize attığını görür.Hemen ardından denize atlayıp adamı boğulmaktan kurtarır.

Adam.

Yaşamak istemiyorum beni neden kurtardın” diye Temel’e bağırır.Temel’den kurtulup yeniden denize atlar.Temel yine denize atlayıp adamı son anda boğulmaktan kurtarır.Adam daha sonra sahilde yürürken bir ağaç bulur ve kendini asar.

İki saat sonra karakolda komiser Temel’in ifadesini alırken.”Buz gibi havada denize girip bu adamı sen kurtardın değil mi?

Temel:

Evet amirim ”der.

Peki adam kendini astığında neden gidip ipi kesmedin de asılmasını seyrettin.?”

Temel:

Ben zavallı adamın denizde ıslandı şimdi kendini kurutuyor sanmıştım amirim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.