Ramazan Bayramının ilk günü,Bakıyoruz,  kentimizde tüm işyerleri kapalı. Halkımız bayramı kutluyor.

Kuşkusuz böyle kutsal günde  halkımızın  ailesi  ile biatlikte bayramını kutlaması  yadırganmamalı. Yılda  iki kez gelen bayram günleri ailelerin bir araya geldiği dostlukların pekiştiği günlerdir.Buna na kimsenin bir diyeceği olamaz.

--------------

TÜM İŞYERLERİ KAPALI

Özelilikle bayramın ilk günü komşu ülkelerden gelen turistler  işyerlerinin kapalı olduğu  için bomboş sokaklarda dolaşıyor.Alış veriş yapacaklar açık işyeri yok. Onlar bayramı dikkate almadan tatilden yararlanarak kentimize gelmişler.Bunun için de masraf etmişler.Dükkanlar kapalı olduğu için çoğu alışverişi yapmadan ülkelerine döndüler.

Diğer taraftan ülkemizin farklı illerinde Edirne güzelliklerini  görmek için gelen turistler de sadece tarihi yerleri ziyaret ederek ters yüz geri döndüler.

Kafileyi gezdiren bir turist rehberinin  dediği gibi” Bu kafa ile Edirne turizmde  başarıya ulaşamaz.Akın akın turistlerin Edirne’ye  geldiği bir günde işyerleri kapalı olamaz.Özellikle ilk günde bakıyorsunuz tüm işyerleri kapalı insanlar boş sokaklarda  gezmek zorunda kaldı İhtiyaçlarını gideremedi. Başka illerde böyle bir durum yok .Özellilikle turistlerin yoğun olduğu zamanlarda  işyerleri zaman tanımadan açık tutuluyor.İcabında geceleri de turist geliyor.Resmi daireler gibi işyerlerinin kapanması  bir turizm kentine yarar sağlamaz.Yetkicililerin bu konuya el atması gerekir” diye şikayetlerini dile getirdi.

------------------

TUVALETLER YETERLİ DEĞİL

Edirne ye ziyaret amacı ile gelen binlerce turist tuvalet ihtiyacı için  köşe bucak dolaşmak zorunda kalıyor. Bir duvar kenarına tuvaletini yapanlar oldu.  Gelen turistlerin büyük bölümü yaşlı insanlar.Onların tuvalet sorunu çok daha önemli. Edirne belediyesi bu konuya el atmalı.

  Mevcut tuvaletlerin hijyenik olup olmadığı denetlenmeli.Her nedense kentimizde modern tuvalet yok denecek kadar az. .Yaşlılar  alaturka tuvaletlerde ihtiyaçlarını gideremiyor.Tuvaletçiler çok su sarfiyatı olacağı için  bu tür tuvalet yapmıyor. Bu konu da dikkate alınmalı tarihi çarşıların yoğun olduğu yerlere yeni tuvaletler yapılmalı.Bayram süresince açık olan işyerleri olmasa  şehrimize gelen insanlar tuvalet ihtiyaçlarında ne duruma düşecekti.Turizm kenti lafla olmuyor.Tüm bu ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabileceği imkan yaratmakla oluyor.Yetkililere hatırlatırım.Bu arada kentimizde huzur içinde yaşayan her vatandaşımız kentimize gelen turistlere  yardımda bulunmalı..Kentimizden memnun ayrılan bir turist onlarca turistin Edirne’ye gelmesini sağlar.

------------

FIKRA

KÖYDEN UZAKLAŞTIK

Temel ile dursun bir gün ava gitmişlere, iri bir geyik vurup geri dönerken çok ağır olan geyiği  birer boynuzundan beraberce  tutarak köylerine doğru yola koyulmuşlar.

Köye 500 metre kala köyün yaşlılarından biri ile karşılaşmışlar. Adam geyiği görüp Temel ve Dursun’u tebrik ettikten sonra,geyiği böyle taşımaları halinde etinin serleşeceğini söyleyerek, kuyruğundan çekmelerini önermiş.

  Temel ile Dursun da bu öneriye uyup geyiği kuyruğundan çekmeye başlamış.Bir süre sonra çok yorulmuşlar.Bu sırada Dursun Temel’e dönüp

“Ula Temel biz yine geyiği eskisi gibi taşısak iyi olacak.Baksana köyden epey uzaklaştık”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.