Edirne  bölgemizde bir turizm kenti  Avrupa kapısında yer alan önemli bir il.

Kentimizin  en  çok katılımlı  pazar yeri olan, haftanın üç günü pazar yapılan  Cumartesi Pazarı  yenisi yapılmak üzere yıkıldı.Yeniden yapılması ne kadar sürecek  henüz belli değil.

Burada yapılan pazar alanı yakınındaki boş  açık  alana taşındı. Pazar için yeterli olmayan  bu alandaki pazar görüntüsü keşmekeşlik,düzensizlik   eski panayır alanlarını andırıyor.

Geçici de olsa  böyle  çirkin görünümlü pazar  kentimize  hiç yakışmıyor.Dar olan alanda insanların rahatlıkla alışveriş yapmaları imkansız.

Pazara Bulgarların da gelmesi ile  alanda büyük izdiham yaşanıyor.

Pazar yeri sağlık açısından da sakıncalı , adeta çöplük alanını andırıyor.Hastalığın eksik olmadığı kol gezdiği  bir dönemde  böyle bir pazar alanının yapılması  yetkililerin dikkatini çekmiyor mu?

Kentin en işlek yolunun kenarında böyle derme çatma bir pazarın olması  ne kadar doğru.?

Yağışların artığı  zaman pazarda yürümek mümkün  olmayacak.

Yeni pazar yerinin yapılması uzun zaman alırsa  yağmurlu  havalarda ve kış günlerinde halk  burada nasıl  alışveriş yapacak.

Böyle geniş katılımlı pazar alanları hijyenik , insan sağlığı dikkate alınarak yapılması  gerekmez mi? Sıradan bir kasaba  pazarı görüntüsünü andıran bu yerde haftanın üç günü pazar yapılıyor.Dar olan pazarda  binlerce insanın  gezmesi  sağlık açısından da sakıncalı olmuyor mu?

Kentimize misafir gelen bir arkadaşım  ilimizin pazar yerlerini merak etmiş gezip görelim dedi.O manzarayı görünce hayret  etti. Be de götürdüğüme pişman oldum.

Belediyemi yetkilileri pazarın daha düzenli hale getirilmesi konusunda bir çabaları olacak mı?

Sorumlular pazara giden halkın yakınmalarını dikkate almalı.

-------

MİNİBÜS DURAK YERLERİ ARAÇLARIN PARK YERİ DEĞİL

Edirne merkezde minibüslerin yolcu indirip bindirdiği cepler bazı sorumsuz kişilerce otopark alanı olarak kullanılıyor.

Böylece ceplere yanaşma imkanı bulamayan minibüs sürücüleri trafiğin yoğun olduğu yol üzerinde yolcu indirip bindirme zorunda kalıyor.

Minibüs sürücülerince de şikayet konusu olan bu sorun halkın can ve mal güvenliği açısından çözümlenmeli.

Yetkililere bir kez daha duyuruyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.