Ana Muhalefet partisi CHP’de bakıyoruz Edirne’de  dört koldan parti propagandasını sürdürüyor.Bir yanda Eski, yöneticilerden oluşan ekip tüm mahalleleri dolaşarak partileri konusunda halkı aydınlatma peşinde.Buna eski parlamenterler de dahil.Bu ekibin düzenlediği  toplantıların bazılarına katıldım.

Bu konuda fikrimi yazdım. Tekrar ifade etmek isterim.Niyetleri çok iyi Fakat bu çalışma  ne kadar etkili olacağı konusunda şüpheler var.Nedenine gelince bu toplantılarda parti örgütünden kimse yok.Onun ötesinde  gençlik kesiminden ve kadınlardan da katılım yeterli değil.

Böyle bir birliktelik sağlanmadığı zaman halka inandırıcı olmuyor.Parti örgütüne birlikte çalışma  önerilmiş "Kendi ifadeleri böyle” sonuç. alınamamış.

Onun dışında başka koldan da sosyal medya kanalıyla  çalışmalar da var.CHP örgütünün bu alanda bir aktivitesi olduğu   görülmüyor.Parti teşkilatının katılmadığı bir siyasi çalışmaya halk şüphe ile yaklaşıyor.halk tarafından “parti içinde farklı gruplar var bu doğru değil” yorumunu yapıyor.Bu arada başka bir ekip mahalle komiteleri oluşturacak. Böylece mahalle halkının siyasi görüşlerini kaynağından belirlemek isteniyor.Bu da doğru bir  çalışma yöntemi aslında .yapılması gerekir.Yalnız  bu toplantılarda yapılan eleştiriler  partiyi kapsadığı bu tür eleştiriler geldiği  zaman halk nezdinde CHP’ye karşı güvensizlik yaratabilir.O zaman vatandaşlar “siz hanginiz gerçek CHP” diye sorma hakkı doğar.Bu konuda parti örgütleri tavırlarını belirlemeli.

Bu çalışmalar yok sayılamaz.Yapılan konuşmalarda gerçekten CHP’nin oy oranının artması için yararlı olacak öneriler var.Toplantılardaki konuşmacılar kendilerinin bir beklentisi olmadığını defalarca dile getiriyor.

Parti örgütleri bu çalışmaları nesil değerlendiriyor.Böyle birkaç koldan aynı amaç uğruna yapılan siyasi çalışmaları halk nasıl değerlendirecek.?  “CHP’de eski hastalık nüksetti  guruplaşma devam ediyor.herkes ayrı telden çalıyor” diye yorumlanamaz mı?

Gerekirse Genel merkezin de  soruna el atmasıyla  bu farklı yöntemde çalışma aynı çatı altında siyasi çalışmaya yönlendirilmeli.

---------------------------

PARTİ ÖRGÜTLERİYLE BİRLİKTE HALKIN NABIZI ANLAŞILMAZ 

Bakıyoruz bu günlerde  genel merkezden Edirne’ye gelenler sadece parti örgütlerini ziyaret etmekle yetiniyor.

  Oralardan halkın nabzını tutmak mümkün değil.Parti teşkilatları dışında halkın arasına girip nabız yoklaması gerekir.Ne yazıl ki, CHP’de böyle bir çalışma yöntemi  yok. Parti yöneticileri ile yapılacak siyasi  çalışmalarda kalkın eğilimi belirlenemez.

  Vatandaşlar parti yöneticileri karşısında  gerçek fikirlerini açıklayamaz. Bundan bir süre önce 15 kadar eski CHP’li parlamenter Havsa Edirne tesislerinde ağırlanmış. Sonra da çekip gitmiş.Bunun örneklerini daha önceki yıllarda da gördük.Bu anlayışla, bölük pörçük siyasi çalışma ile halka güven verilemez.Partililerden de bu konuda yakınmalar var.

----------------

KOLTUK KAVGASI BİR YANA BIRAKILMALI

Partide yer kapma makam peşinde olanlar  CHP’nin oyunu artırmak için  de çaba harcamalı.

CHP’de Bu kafayla gidilirse sosyal demokratların kalesi olarak bilinen Edirne’de seçimlerde   siyasi başarı hayal olur.Halk arasında şöyle bir anket yapılsın gerçek ortaya çıkacaktır.Hiç kimse “nasıl olsa halk iktidardan bıktı bize oy verir” anlayışında olmamalı.Rehavet her zaman  başarısızlığa zemin oluşturur.Ne yazık ki CHP’de böyle bir görüntü var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.