Geçtiğimiz hafta kutlanan Kakava-Hıdrellez Şenliklerinde Sarayiçi’ne giriş çıkışta yaşanılan köprü sıkıntısından, önceki günkü yazımızda söz etmiştik.

8 Mayıs 2019 Çarşamba günü Başkan Recep Gürkan yaptığı basın toplantısında, çok hassas olduğumuz bu konuya da değinmiş ve açıklamalarda bulunmuştu.

Başkan Recep Gürkan Kakava’yla ilgili tek şikayetin; Tek Köprüden Giriş Çıkışta Yaşanan Sıkıntının olduğunu söyledi.

Recep Gürkan konuya ilişkin şu bilgileri de ekledi : “ Geçtiğimiz yıl Kırkpınar döneminde biz yetkili makamlardan bir portatif köprü talebinde bulunmuştuk. Ancak bu talebimiz bazı teknik nedenlerden dolayı gerçekleşmedi. Bu yıl 3-4 ay öncesinden bu yana Fen İşleri Müdürlüğümüz ve İmar İşleri Müdürlüğümüz oraya bir çelik konsiksüyon yaya köprüsü yapılması için çalışmaları, planlamaları bitirdiler.

Orada yapacağımız her şey için Tabiat Varlıkları Kurulu ile Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan onay almak zorundayız. Bu bahsettiğimiz köprülerin projeleri her iki kurula da sunuldu ama seçimler nedeniyle bir türlü incelenemedi. Bu aşamada iki kurulumuzun da projeyle ilgili görüşlerini ve onaylarını bekliyoruz. “ dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ın bu açıklamasından anladığımız kadarıyla ; Başkan Recep Gürkan Sarayiçi’ne girişte bir portatif köprüsü yapılması işini ciddiye almıştır ve inşallah olumlu bir sonucu da yakalayacaktır.

Kakava-Hıdrellez Şenlikleri’yle Tarihi Kırkpınar organizasyonunun Sarayiçi Mevkii’nde gerçekleştiğini hesaba katarsak, bu portatif köprünün bu etkinlikler için ne kadar da yaşamsal olduğunu idrak edebiliyoruz.

Umarım Başkan Recep Gürkan ve her fırsatta Edirne’ye ve Edirnelilere övgüler yağdıran yukarıda isimlerini zikrettiğimiz kurulların sayın üyeleri de bu işe evet derler ve Edirne çok büyük bir ayıptan kurtulmuş olur.

Yukarıdaki fotoğrafı burada yaşanan sıkıntıların bir kanıtı olarak tekrardan yayınlıyorum. Dilerim ki böylesine sıkıntılı fotoğraflar bir daha Tarihi Sarayiçi’nin girişinde yaşanmasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.