İlimizden seçimi kazanarak milletvekili olma başarısını gösteren  yeni parlamenterlerimiz   meclisteki  görev hazırlıklarına başladılar.

Milletvekillerinin  giydiği lacivert elbiseler satın alınacak  . Mecliste edecekleri yemin sırasında   şaşırmamak için yemin metni defalarca olunacak.Kısaca vekillerimizin Ankara  mesaisine   yemin etmeleri  sonrası başlayacak.

Dileğimiz o ki, seçilen vekillerimiz bölgemize hizmet için yarış halinde olsunlar Ortak hizmette siyasi farklılık gözetilmesin.Daha önceki dönemde bazı illerin vekilleri gibi  hem bölgeleri hem de ülke genelinde ses getirecek hizmette bulunup  ilimize ayrı bir onur kazandırsınlar.

Bugüne kadar eski milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu dışında  ilimiz sorunları ile  iç içe olan ,bunları mecliste ve medyada dile getiren bir başka parlamenterimiz olmadı.

Bu dönemdeki vekillerimizin ilimiz sorunlarının çözümünde daha aktif,her fırsatta bunları duyuran bir anlayışla hareket etmeleri  beklentisindeyiz.Kaldır parmak,indir parmak  görüntüsünde  olan milletvekillerini halkımızın tepki ile karşıladığını vekillerimize hatırlatmak isterim.Halkın imkanları ile o makama gelenler  topluma karşı görevlerini hiç bir zaman akıllarından çıkarmamalı.Vekiller şehrimizden gelip  bir sorunu için kendilerine başvuran vatandaşlarımızın haklı isteklerine sahip çıkmalı.Bu alanda bölge vekillerimizin  daha önceki dönemde  yeterli duyarlılığı göstermediği,  bu alanda çok yakınmalar olduğu biliniyor.

Bu arada odalarımız ve meslek kuruluşlarımız ilimizin sorunlarını projeler halinde vekillere ileterek onların bu sorunları çözümüne katkı yapmalı.

Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi sadece kendi yararları için parlamenterler meşgul edilmemeli.Vekiller her zaman halkın denetimi  ve hizmetinde  olduğu  hatırlatılmalı.Vekillerimiz Edirne’ye geldiklerinde  çalışmaları konusunda halkı bilgilendirmeli.Parlamenterlerimiz  gerçekleşmeyecek vaatlerle  halkı  kandırma yoluna gitmemeli.Örnek vermek gerekirse hızlı tren masalı  ve Ergene kirliliği bugüne kadar  defalarca halka yalan haber olarak duyuruldu.

Vekillerin  telefonları partilerine mensup olsun olması herkese açık olmalı.Parlamenterlerin her zaman mahalli basınla  irtibatta olmaları bölgenin sorunlarından haberdar olmaları açısından çok önemlidir.Son olarak şunu belirtmek isterim ki,milletvekili oldum diye  halka tepeden bakmak afra tafra yapmak onlara itibar kazandırmaz.

Bunu örneklerini görüp geçmiş dönem milletvekillerinin durumuna bakıp ibret almaları gerekir.Milletvekillerimize görevlerinde başarılar dilerken,  bu naçizane görüşlerimi de belirtmek istedim.

----------------

FIKRA

ARABANIN PLAKASI

Anadolu’dan gelen bir aile  müzeyi geziyormuş.Müzede bir Mısır mumyasının önüne gelirler.Hayretle mumyayı izlerken gözleri mumyalı  bir tarihi eser üzerindeki  yazı ilişti.”M.Ö2000” yazıyordu.

Adamın eşi “M.Ö 2000  ne demek?”diye sordu.

Kocası cevap verdi:

“Bunda anlamayacak ne var.?

Bu adama çarpıp bu hale getiren arabanın plakasıdır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.