Selimiye Camii çevre düzenlemesinden sonra Yedi yol ağzını kıyık istikametindeki yol çevresine araç durak yerleri yapıldı. Yol düzenli hale geldi. Bunda amaç gelen turistlerin alışveriş sırasında araçlarını park edeceği bir yer yaratmaktı.Böylece misafirler araçlarını park edeceği bir yer için sorun yaşamayacaklardı.

Düşünce olarak bu olmasına karşın, bakıyoruz o park yerlerinde çevre esnafları araçlarını park etmiş.plakalarına baktığınızda  görüyorsunuz.

Burada park edilen araçlar gün boyu orada kalıyor.Peki, o park yerinin esnaflarımıza  ne faydası olacak.?  Çarşıya alışveriş için gelen turistler araçlarını nereye park edecek.? Bu durum yetkililerin dikkatini çekmiyor mu.?

Bunu belirlemek kolay. Bir yetkili park eden araçların plakalarını alsın kimlerin olduğu  ve ne kadar park yerinde kaldığını görebilir.Çevredeki işyeri sahiplerine sordum, bu durumdan memnun değiller.Buranın esnafları araçlarını başka yere park etmeli.Turistlerin park alanını yerli esnaflarımız kullanırsa bunun ne yararı olabilir.

Eğer o yapılmıyorsa buraya aracını park edenden ücret alınmalı.O durumda görülecek ki, park yerinde hiçbir yerli araç kalmaz. Meydan turist araçlarına kalır.

Bu konuda  çevre esnaflarının talebi  dikkate alınmalı.

Eğer buraya turistlerin gelip rahatlıkla alışveriş yapmalarını istiyorsak,kısa süreli olarak onların araçlarını park edeceği  bir yer sağlanmalı.Buradaki park yerleri de bu amaçla yapıldığına göre  ilimizin araç sahipleri araçlarını başka yere park etmeli.Yeni park yerinin bu haliyle turizme bir yararı olmuyor.

Bu durum esnaflarca defalarca yetkililere iletilmiş.fakat dikkate alan olmamış.

-----------------

CEPLER İÇİN DE ÇÖZÜM BULUNMALI

Şehir içinde sefer yapan minibüslerin yolcu indirip bindirmesi amacıyla yapılan cepler bazı kişilerce  araç park yeri gibi kullanılıyor. Buralara park eden araçlar uzun süre orada kalıyor.Bu durumda minibüsler trafiğin yoğun olduğu yerde yolcu indirmek ,bindirmek zorunda kalıyor.Her ne kadar durak yerlerine park eden araçlara ceza uygulanacağı yolunda  uyarı olmasına karşın bu yaptırım uygulanmıyor.Minibüs sürücüleri bunu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen çözüm bulunamadığından yakındılar.

Bu soruna çözüm getirilmesi gerektiğini söylediler.Bu durumda yol üzerinde yolcu indirip bindirme anında bir  trafik kazası olması halinde sorumlusunun kendileri olacağını belirttiler.

------------------

FIKRA

O BİZDEN KİRLİ

Nasrettin Hoca ile karısı ırmak kenarında gitmişler karısı çamaşır yıkamaya başlamış.Hoca da çamaşırların çabuk kuruması için seriyormuş.Bu arada bir karga gelerek Sabunu kapmış ve uçup gitmiş.

Karısı:

-“Hoca yetiş karga sabunu kaptı” diye bağırmaya başlamış..

Hoca ne yapsın, sabunu almak için kanatlanıp uçacak değil ya. Bir süre karganın arkasında bakmış. Sonra karısına dönerek:

-“ Sabunu geri almayalım karıcığım.Baksana zavallının üstüne başına, kir pas içinde.Varsın sabunla yıkanıp temizlensin”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.