Ülkemizde eğitim sistemi son yıllarda  adeta yaz boz tahtasına döndü.

Ülkemizde  görev alan her  milli eğitim bakanı kendine göre  bir eğitim  sistemi getirmesi sonucu bugünkü çarpık  eğitimin durumundan mutlu olan yok.

Eğitim,bir ülke için geleceğin yöneticilerini hazırlamak için çok önemli,vazgeçilmez  bir görevdir.

Bu arada  günden güne artan özel okullarımızın sayısı her geçen gün artıyor  . Ekonomik koşulları uygun olanlar çocuklarını bu okullara verip resmi okullara oranla daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlayabiliyor.

Ekonomik koşulları  uygun olmayan binlerce ailenin evlatları resmi okulların koşullarında istikbal hazırlığı çabasında.

Ülkemizde sağlık gibi, iş  imkanlarından  yararlanma  gibi ekonomik şartlarla faydalanılan alanlar var bunların  en önemlisi ülkemizin geleceğinin belirleneceği eğitimini daha iyi şartlarda yapanlarla  daha zor şartlarda  milli eğitim kurumlarında eğitim görenler arasındaki açı gittikçe artıyor.

Okulların tatile gireceği şu günlerde bakıyorum, özel okullarda okuyan öğrencilerin aileleri ödedikleri yüksek para yetmiyormuş gibi mezuniyet günlerinde de ayrı bir masrafa giriyor.

Her özel okulda özel şatafatlı mezuniyet günü düzenleniyor.

Eğitim bu denli maddi, imkanlara dayanırsa özel okullarla devlet okullarında eğitim görenlerin arasındaki eğitim farkı daha da  artacak.

Bu gençler sınavlarda aynı koşullarda sınava girecekler.

Mezun olduktan sonra aynı yerlerde görev yapacaklar. Böyle farklı şartlarda eğitim gören gençlerin kaynaşması, uyum sağlaması gelecekte sorun yaratmaz mı?

Eğitimin para gücüne dayanması başarılı olabilecek gençlerin önünde engel oluşturmaz mı?

Devletin görevinin kamu okullarına da  özel okulların  eğitim imkanını yaratıp, böyle  çoklu  eğitim özlemini  ortadan kaldırmak değil midir?

Eğitimde böyle ikili hatta üçlü  yapı devam etmesi durumunda Atatürk’ün hedeflediği, geleceğin güvencesi olarak gördüğü gençlik  nasıl bu amaca ulaşacak.

Özellikle eğitimde bugün var olan “paran varsa iyi eğitim” anlayışı daha ne kadar devam edecek.?

Devlet okulları ile özel okullar arasındaki makas ne kadar daralırsa eğitim kalitesi o oranda başarılı olacağını bu konunun uzmanları tarafından ifade ediliyor.

Yeni hükümetimizin  eğitimdeki uygulaması ne olacak, bu konuda toplumun talepleri dikkate alınacak mı?

Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yorucu geçen bir eğitim sonrası gençlerimize iyi tatiller dileklerimi sunarım.

Bu tatil süresince bilgisayar telefon ve lap topla ilgilenme yerine doğa güzelliklerinden yararlanıp sağlıkları için çok yararlı olan bu imkanı ihmal etmesinler.

Aileler de çocukları için en iyi tatil imkanını sağlayıp eğitimdeki yorgunlukların giderilmesine katkı yapmalı.

ÖNEMLE DUYURUYORUM

Her yaz tatilinde arkadaşları ile nehir kenarına gidip yüzme bilmedikleri halde suya girip yaşamını yitiren gençlerimiz var.

Aileler evlatlarını bu konuda uyarmalı.

Yetkililer de bu konuda anonslar yaparak gençlerin nehre girmemesine katkı yapmalı.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.