Ülkemiz bugüne kadar hiç  görülmemiş bir deprem felaketi yaşadı. Binlerce canlımız gitti , üzüntümüz sonsuz Depremden kurtulanlar soğuk havada göçük altında kalan yakınlarına yardım yapılmasını beklediğini gördük.

Deprem alanı çok geniş 10 ili kapsıyor.Buralara yardım ekiplerinin yetişmesi çok zor.Yalnız deprem bölgesinde  bir organizasyon eksikliği olduğu kuşkusuz.Depremden iki gün sonra yurdun dört bir yanından sağlanan destek ilk iki günde  sağlanmış olsaydı  can  kayıplarının daha az olacağını bu konunun uzmanları söylüyor.

Ne acıdır ki, bu tür felaketlerde  gerekli düzeni ,organizasyonu  bir türlü sağlayamıyoruz.Başımızdan  bugüne kadar çok deprem felaketi geçmesine karşın, bakıyoruz deprem bölgesinde yeni yapılan konutlar yerle bir olmuş.Buralarda arama,kurtarma  yapmanın zor olduğu  gerekçe gösterilerek  insanların göçük altından kurtarılma çalışmaları bu binalarda   yeterince  yapılamadı.

Deprem  bölgesinde,  kısa süre önce yapılan   resmi binaların  depremde yıkılması  bu binaları  yapanların sorgulanmasını gerektirmiyor  mu?

Asırlık yapılar sapa sağlam dururken  bunlar neden yıkılıyor.? Ülkemiz dünyanın en önde gelen deprem bölgelerinden biri olmasına karşın bu felaketi önlemek için önlemler yeterli olmuyor. Buralarda  yapıların çürüklüğünün faturasını halkımız canı ile ödüyor.Daha önceki depremlerde olduğu gibi burada da ihmalin,evleri  dayanıksız  yapan müteahhitlerin  ihmali yine halkımıza çıkacak.?

Bu deprem  yıkımı ekonomimizi  de alt üst edecek.Bundan sonra depremden zarar görenlerin barınma ve ekonomik sorunları  olacak, yıkılan binaların yerine  yenileri  yapılacak.

Uzmanlarca defalarca uyarılmasına, deprem önlemleri konusunu  hatırlatılmasına rağmen bu yıkım göz göre göre geldi.Bu arada halkımız her  felakette olduğu gibi depremzedelerin yardımına koşuyor.Bakıyorum kentimizden herkes gücü oranında  depremzedeler yardımda bulundu.Edirne belediyesi  ve siyasi partilerce   yapılan  bu yardımlar  deprem bölgesine ulaştırıldı.

---------------

SİYASİLER BU DAYANIŞMADAN DERS ÇIKARMALI

Edirne dışında tüm iller  felakete uğrayan insanlarımızın yardımına koştu.Halkın bu dayanışma duygusundan en çok siyasilerimiz ders almalı. Politikacılar böyle felaket anlarında  siyasi çıkarlar ön planda olmamalı.

Halkımız  ayrım gözetmeden yardıma koşarken siyasilerin  böyle zamanda da siyasi çıkarlar peşinde koşmasını halkımız çok iyi değerlendirmeli .

Günün birlik ve beraberlik günü olmanın en güzel örneğini halkımız böyle felaket anlarında  veriyor.Bizler de o insanların acısını yüreğimizde hissetmeli, onlara destek vermeliyiz .

Nasıl ki vücudumuzun bir yerindeki ağrı sızı bütün bünyemizi etkiliyorsa  deprem bölgesindeki insanların acılarını  kendi acılarımız gibi hissetmeliyiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.