Ülkemizde birçok devlet kurumu gibi elektrik dağıtım şirketi de özel kuruluşlara devredildi.

Her ay halkın kullandığı elektrik ücretleri bu kurumlarca anında  nakit olarak tahsil ediliyor.

Fatura ödemelerinin gecikmesi durumunda halkımız bu hizmetten mahrum bırakılır  ve cezasını ödemek zorunda kalır.Halktan  nakit paranın  her ay sağlandığı bu kurumun kentimizde yaptığı alt yapısı yeterli değildir.Tarihi  ve  turistlik bir  kent olan Edirne sokaklarında paslı elektrik direklerinin olması acı bir gerçek.

En çok  düzenli elektrik tahsilatının yapıldığı illerin başında  gelen Edirne’dir . Kentin merkezinde Bat Pazarının Saraçlar Caddesi bağlantı yolunun kenarında bulunun paslı  elektrik direğinden  çevre dükkanlarına onlarca elektrik bağlantısı sağlanmış.

Bu görüntü tarihi,ahşap binaların bulunduğu  bu bölgede tehlike  oluşturuyor. Bu görüntü ile  her an elektrik   arızası olabilir.Böyle tarihi yapıların  olduğu yerlerde böyle elektrik bağlantısı  akla zarar.Yetkililerden bir Allahın kulu buradan geçip o salkım saçak kablolarla bağlı paslı demirden elektrik direğini görmüyor mu?

Bu konuyu ben daha önceleri gündeme getirdim.Bir kurum yetkilisi bana yazdığı bir yazıda bu  sorunun gündemlerinde olduğunu kısa zamanda gerekenin yapılacağını ifade etmişti.

Aradan bir yıldan fazla zaman geçti. Yine o onlarca elektrik kablosunun bağlı bulunduğu paslı elektrik direği  yerinde duruyor.

Onun ötesinde kentimizin bazı sokaklarında  da aynı görüntüler ve paslanmış elektrik direkleri bulunuyor.

Elektrik tahsilatında şahin kesilen faturaların gecikmesi halinde kesme yoluna giden elektrik kurumunun  Edirne gibi burcuna sadık faturasını gününde ödeyen insanların yaşadığı bir  ilde böyle  çirkin elektrik direkleri olur mu?

Yetkililerden bu konuda  çözüm bekliyorum.Bir gün kıymetli zamanlarından fedakarlık yapıp bu çirkinliği görmelerini öneririm.     

------------------

FIKRA

TEREDDÜT

Kararsızlığı ile ünlü bir Osmanlı Padişahı,yaptıracağı köşkün nasıl olması gerektiğine bir türlü karar verememiş.

Sonunda işi refikalarına (eşine veya eşlerine) devretmiş.

Saray tamamlanana kadar hiçbir şeye karışmamış.

Har şey olduktan sonra padişah sarayı gezmiş.

Bu arada eşine dönerek:

“Maşallah  çok güzel olmuş. Özellikle benim tereddütlerim için her kata bir selamlık, bir mutfak ve hamamın yapılması çok isabetli olmuş.

Ama yine anlamadığım bir şey var.Koca saraya neden bit tane hela  yaptırdınız?

Neden her kata bir tane yaptırmadınız.?”

Karısı:

“Aman padişahım sen “o helaya mı yapayım buna mı yapayım” derken sonunda  ne olur…..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.