Piyasanın çivisi çıkmış.Çarşı pazara gidiyorsunuz ev ihtiyaçlarınızı karşılamak için.bir hafta öncesi fiyatları dikkate alarak cebinizde para ayırdınız.Zar zor onu karşılamak istiyorsunuz.Bir hafta sonra fiyatlara baktığınızda.pazardan almanız gereken ürünleri almanız mümkün değil .Fiyatların üzerine yeni zamlar gelmiş.

Bunu görerek alman gereken yiyeceklerinizin bir kısmını almadan evinize gidiyorsunuz.

Tekelleşen marketler sözde indirim adı altında önce  fiyatlarda bindirim yapıp,daha sonra indirim  yaparak akılları sıra  halkın gözünü boyuyor.

---------------

PİYASAYA UCUZLUK YERİNE ZAM GELİYOR

Bol, doksan dokuzlu rakamlarla  fiyatlarda indirim görüntüsü vermek istiyorlar.Piyasadaki, denetimsizlik özellikle dar gelirli halkımızın yaşam koşullarını daha da zora sokuyor.

Siyasi partiler seçim çalışmaları sırasında halkın geçimini kolaylaştırmayı amaçlayan sözler verdiler.

Şimdi bakıyoruz, rasyonel bir ekonomik politika izleyeceğini söyleyen yeni Maliye Bakanının izleyeceği sistem iğneden ipliğe zam yapılması ile  kendini göstermeye başladı.Peki bugünkü ekonomik açmazın sorumluluğu halkımız mı.?

Öyle olmamasına karşın fatura yine halka çıkarılıyor.Bunu yerine gereksiz harcamaların yapıldığı devlet sektörü de bu konuda fedakarlık yapamaz mı?

 ”Temsilde tasarruf olmaz “anlayışı  ne kadar doğru.?

Devlet kurumlarda gereksiz harcamalar,binek aracının bizim ülkemizden daha üst düzeyde olan ülkelerden  daha fazla olması doğru mu.?

Bu alanda ABD’yi dahi geride bırakıyoruz.

Bu gereksiz harcamaların olduğu bir ortamda ,bir kamu görevlisinin birkaç maaş aldığı bir zamanda nasıl belimizi doğrultacağız.

Bu konuda ne yazık ki, önlem alanlar yok.Ekonomi dara mı düştü,  yine fatura halkımıza çıkıyor.Halkın da dayanma gücü fedakarlığı ne kadar devam edecek.

Toplumdaki bu geçim sıkıntısı toplumsal olaylarını da tetikliyor.

Bakıyoruz mevcut iktidara destek olanlar dahi uygulamaya başlanan  ekonomik politikadan yakınmaları var  ”Biz böyle bir sonuç beklemiyorduk. Hiç olmazsa dar gelirliler ve emeklileri kısmen rahatlatacak önlemlerin  olmasından yanaydık.

Bu beklentilerimizin gerçekleşmeyeceği endişesini taşıyoruz” diye yakındılar.

Kurban Bayramı geliyor.Bu bayramda muhalefet partisi 15 milyon lira ikramiye önerdi.halkımız buna itibar etmedi. Şimdi bayramda ne kadar ikramiye alacağı konusunda net bir tavır yok.Üç milyon lira olacağı söyleniyor.üç bin lira on beş milyon lira ikramiyeye tercih edildi.

Buna onay verenlerin şikayet edip yakınmaya  hakları yok.

Şimdilik görülenler bu. Önümüzdeki günlerde toplumu sıkıntıya sokacak ekonomik önlemlerin alınmasına  şaşırmamak gerekir.

Seçimlerde halkın iradesini başka amaçla kullananların tuzağına düşürenlerin bu olanlardan yakınmaya hakkı olmamalı .Madem ki halkın büyük bölümü şöyle ,böyle ekonomik uygulamanın devamı için karar vermişse buna katlanmak zorundayız.

Bu ekonomik sıkıntılar toplumun her kesimini de sıkıntı yaratacak.

Bu güçlüklerden halkımızın tamamı etkilenecek. Son zamanlarda gündeme gelen vize sorununun nedenleri de enine boyuna tartışılmalı.

Avrupa kapısının halkımıza büyük oranda kapanmasının sebepleri irdelenmeli.

--------------

 FATURA YİNE HALKA ÇIKIYOR

Seçimler sonrası oluşan hükümet topluma yeni vaatlerde bulundu.Bugüne kadar böyle bir izlenim olmadığına tanık oluyoruz.Emeklilere verilmesi vaat edilen zam oranı ne olacak.? Bedava verilen doğal gazın faturası emeklilerin zam oranını olumsuz yönde etkilemesi,sonunda bu indirimin faturasının yine halka çıkarıldığını göstermez mi?

Dileğimiz o ki, tüm bu endişelerimiz boşa çıkar.Halkımızın beklentileri gerçekleşir.Bu durumda iktidarı desteklemek görevimiz olacaktır.

Bunu da önümüzdeki günlerde alınması gereken ekonomik önlemlerin halka yansıması ile göreceğiz.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.