Ben çok düzenli bir adam değilim. Yani planlı ve programlı bir yaşamım yok, ancak her şeye rağmen günlük tıraşımı olurum ve mümkün olduğunca da kravatımı takmaya çalışırım.

Benim tarihi ve kutsal şehrim Edirne’nin de düzenli ve intizamlı olmasını istiyorum. Bu nedenle “Biraz Estetik” başlıklı çok sayıda yazı yazmışımdır. Bu yazılarda Edirne’mizin özellikle görünürlüğünü bozan yapı ve diğer nesnelerden şikâyet etmişimdir.

Ancak ve ne yazık ki bu yazılarıma başta Edirne Belediyesi olmak üzere diğer resmi kurumlar pek ilgi göstermemişlerdir.

Biraz Estetik başlıklı yazılarımda Meriç Köprüsü’nün Karaağaç tarafındaki iki taş yığınından da söz etmişimdir.

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi; bu iki taş yığınından birisi geçmişte köprünün aydınlatılması için kurulan projektörlerin oturtulduğu taş kaidedir. Diğeri de nehir debisini ölçmeye yarayan bir aygıtın oturtulduğu kaidedir.

Bugün için bu iki taş kaidenin de orada olmasının gerekçeleri kalkmıştır. Tarihi Köprü kendi içinde aydınlatılmış, nehir debisini ölçen modern aletler de buradaki aletin görevini bitirmiştir.

Tarihi köprüler, Edirne’mizin en çok ziyaret edilen noktalarıdır. Her gün, özellikle fotoğrafta gördüğünüz noktadan Edirne’yi seyretmeye gelen yüzlerce insan vardır. İnsanlar buradan Edirne’mizin o muhteşem panaromasının fotoğraflarını çekiyorlar. Ancak ve ne yazık ki bu iki taş yığını, Edirne’li konukların görüntü almasına engel olmaktadırlar.

Bunun için Sn. Valimiz’den ricamız; işlevlerini yitirmiş olan bu iki taş yığınını buradan kaldırtmasıdır.

Görülecektir ki; Edirne’mizin muhteşem görüntüsü daha da netleşecek ve uzak diyarlara öylece taşınacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.