Trakya’nın gözbebeği, Trakya Üniversitesinde her alanda yeni öğrenci kayıtları başladı.

Öncelikle ülkemizin her kesiminden Trakya Üniversitesi’ni kazanan öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyoruz.

Edirne, özellikle Türkiye’nin göz bebeği öğrenci dostu bir kent.

Tabi ki, bu dostluk yaşanabilirdik, eğitim kalitesi ve sosyal hayatla ilgili.

Aynı ‘öğrenci dostu’ bölümünü ev ve yurt kiraları alanında söylemek ne yazık ki mümkün değil.

Ev sahiplerinin, yurt işletmecilerinin mutla ki, artan maliyetlerle alakalı bir gerekçeleri vardır. Ancak Edirne özelinde konuşacak olursak, bir öğrencinin özel yurt yahut evde konaklama maliyeti aylık 5 bin Türk Lirası civarında oluyor.

Buna eğitim, kitap, kırtasiye, yeme-içme masrafları da eklendiğinde inanın ki maaşlı ailelerinin çocuklarını okutmak adına inanılmaz bir çaba sarf etmesi gerekiyor.

Bu pahalılığın Edirne’ye özgü olduğunu düşünmemekle birlikte, Edirne’nin yine de ülke ortalamasından biraz daha pahalı kentler arasında olduğunu düşünenlerdenim.

Zira Trakya Üniversitesinde kayıtların başlamasıyla kentte kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Hele hele bu yıl üniversitenin yüzde 91 doluluk oranına geldiği de düşünülürse, kentteki kiralık evlerin yetmeyeceğini görmemek imkansız.

Benim naçizane fikrim, öğrencilerin zaman kaybetmeden bir araya gelerek ev kiralamaları. Böylece kiralık ev açığı azalacağı gibi, giderlerin paylaşılmasıyla öğrencilerin de ceplerine ciddi bir harçlık kalacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.