İlkokul öğrencilerini bir hafta süre ile tatile  gönderdiler .Bu süre zarfında öğrencilere   çok  ödev verildi.

Öğrenciler ödevlerini, yapmaktan tatilin faydasını görmedi.Sabah karanlığında okula giden yavrularımızın bu kısa tatil döneminde  ödev vermenin ne yararı olur.

Onların tatilde  dinlenmeye hakları yok mu?

Bu duruma dikkat çeken , kısa tatil süresinde Edirne’de yakınlarına gelen İstanbul Sancaktepe Ana Bilim 4-A sınıfı öğrencisi  Rüzgar Adakan Fatih Mahalle Muhtarlığına  bu şikayetini dile getiren  bir  yazı yazmış.                                      

Gerçekten  öğrencileri için önemli bir sorunu  dile getirmiş.  Öğrencinin muhtarlığa verdiği  tatildeki şikayetini  içeren yazısı şöyle:

Fatih Mahalle Muhtarlığına

Edirne

Halen İstanbul Sancaktepe  Anabilişim ilk okul  4-A sınıfı öğrencisiyim.Ara yıl tatili için  Edirne Fatih Mahallesinde  kısacık süre (5 gün )süreli dinlenmek ,için geldim  Tatilim  ders çalışma,ödev yapma sıkıntısı ile geçti.Tatilde çok ödev vardı.Zaten bir sürü saçma ödev vardı.

Öğrencilere verilen tatil,  dinlenmekten çok beyin yorulmasıyla geçti.Bu durumu içtenlikle anlayabilecek bir  yetkili olarak  siz muhtarlığınızı gördüm.

Yukarıda belirttiğim durumu Muhtarlığınız aracılığı ile yetkililere ulaştırmanızı saygılarımla  bilgilerinize arz ederim

Adres.Carpedim Sitesi A-7 Blok daire 27 Taşdelen İstanbul”

-----------------

ÖDEV TATİLİ

Bir ilkokul öğrencisinin  kısacık tatili için verilen ödevlerden yakınması bu .Her nedense öğretmenlerimiz  öğrencilerin  tatil günlerinde dinlenmeleri gerektiğini dikkate almadan bu kısacık dönem için ödev verme yarışına giriyor.

Bırakın Allah aşkına  bu yavrular biraz tatilin tadını çıkarsın,eğlensin,oynasın ,dinlensin.Ne yazık ki bunu dikkate alan yok.Ödevlerle çocukların tatilini zehir ediyorlar.  

-----------

FIKRA

DERLER YA.!

İki arkadaş konuşuyorlardı:

-“bu arada sen biraz fazla kaçırıyorsun ama…”

-“Neden?”

“Meteliğin yokken borçlarını ödemiyordun.Şimdi ise  büyük bir servet sahibisin,yine  borçlarını ödemiyorsun.Bu yaptığın ayıp değil mi?”

-“Kardeşi sonra herkes bana para adamı değiştirmiş derler diye korkuyorum da”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.