Seçim gününün yaklaşmasına karşın Sosyal demokratlar arasında birliktelik,  henüz sağlanmış değil.Politik etkinliği sürdürenler gruplar halinde faaliyetlerine devam ediyor.CHP’liler arasındaki bu ayrıcalığı Cumhuriyet Bayramı çelenk koyma töreninde de gördüm.Buradaki toplantıda ve sonrası  grupçu anlayışın devam ettiği  törene katılanların da dikkatini çekmiş olacak ki, bu grupların dışında olan soruna sadece partiye bağlılık açısından yaklaşan bir partilinin bana  ilettiğine göre “Bu bölünmüşlük seçime kadar devam ederse  bundan CHP büyük zarar görür.Bugüne kadar partinin sen- ben anlayışında olanlardan çok çekti.Halkın partimize güveni bu günlerde artacağı yerde azaldı.İktidar partisi halkın güvenini kaybederken biz de kaybediyoruz.

Bu siyasetin mantığına ters bir durum.Görevde olan parti yıpranır.Buna karşın muhalefet  güçlenmiş olur.Bizim partimiz için öyle olmuyor.Bugün çok iyi koşullar olmasına karşın partimizin oyları yerinde sayıyor.Bunda  partideki bu bölünmüş görüntünün  etkisi oluyor.Birlik beraberlik içinde olmayan, her kafadan ayrı sesin çıktığı,grupçu anlayışın olduğu bir partiye halkımız nasıl güven duyacak?

Partinin çeşitli kademelerde olanların yaptığı siyasetimiz dışı,zarar verecek çıkışlar CHP’ye zarar veriyor ,güveni azaltıyor.Seçime kadar bu kopukluk giderilmezse  kimse hayal görmesin bu ilde CHP birinci parti olma imkanını kaybeder.Bir zamanlar Sosyal demokratların kalesi olan Edirne’nin neden bu duruma düştüğünü bu partiye gönül verenlerin iyice sorgulaması ve çözüm yollarını araması gerekir.Daha ziyade il merkezinde gerçekleşen bu grupçu anlayışın ilçelere de yansıması  partimize halkın güvenini iyice azaltacaktır.Genel merkezin de katkısıyla  partideki bu parçalı görüntüye son verilmeli” Bu parti'ye gönül verip bu grupların dışında olan  partililerin görüşü bu doğrultuda.

----------------------

HALKIMIZ DUYARLI OLMALI

Yasaların ve yerleşik  kuralların hiçe sayıldığı durumlarda halkımız ilgisiz kalıyor,bunu  "Bana ne" deyip  yetkililere iletmiyorsa o hataların önlenmesi çok  zor olur.Kırmızı ışıkta geçmek isteyenler ilgililer tarafından dikkate alınmıyorsa halkımız ikaz etmeli, yediği yiyecekleri, atıklarını  çöp kutuları yerine çevreye saçıyorsa  halktan uyarı almalı.

Ayşekadın semtinde Edirne belediyesinin açtığı bir ekmek satış yeri var. Cumartesi Pazar günleri öğlen saatlerinde  bu satış yeri kapanıyor.Buna sebep bu satış yerinde tek kişi görev yapıyormuş, o nedenle öğlen saatlerinde kapalı kalıyormuş.

Böyle bir karar varsa satış yerinin camına yazılır .Halk da boşuna  beklemek zorunda kalmaz.

Bunlar belediyenin çalışmalarını  yeterli görmeyenler için fırsat oluşturuyor.Belediye personelini de yaptığı hatalar sonunda o işin başındaki kişiye yükleniyor.

Edirne belediyesi birimlerinin denetlenmesinin yeterince yapılmadığı yolunda yakınmalar var.O kurumda çalışanlar belediyenin yararını ön planda tutmak zorundadır.

Orada  görev yapıp belediyeyi  kötülemek  yediği kaba pisleme anlamına  gelmez mi?. Bu bir anlamda Edirne halkını iradesine saygısızlıktır.

--------------------

FIKRA

HAVA DEĞİŞİMİ

Dursun üç haftadır ortalıkta görünmeyen Temel’i merak eder ve evine gider.

“ Neredesin Temel bir süredir ortalıkta görünmüyorsun.”

Temel son derce  umutsuzdur:

“Sorma Durguncuğum üç hafta önce hastalandım doktora cittim bağa hava değişimi tavsiye etti.O zamandan bu yana bekliyrum ama havaların  değişeceğu meğişeceğu  yok”

  

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.