Günden güne artış gösteren hayat pahalılığı dar gelirli vatandaşlar için kabusa dönüştü.İhtiyaçlarını kendi kıt  imkanlarıyla  gidermek isteyen vatandaşlar  marketleri,pazaryerlerini dolaşarak ihtiyaçlarını daha ucuz yolla karşılayacağı yeri arama  peşinde koşuyor.İnsanların en çok ihtiyacı olan ürünlerin  ( şeker,yağ,yumurta ,et) gibi yiyeceklerin zam üzerine zam görmesi.kış aylarının yaklaştığı şu günlerde  halk ne yapacağını şaşırmış durumda.

Market görevlileri ellerinde  fiyat değiştirme aparatları ile gün boyu satılan ürünlerin  yeni fiyatlarını zamlı rakamları  yazmakla  meşgul. Bir vatandaşı dediği gibi bazı günlerde iki kez fiyat değişimi dahi oluyormuş.

Markete alışveriş için gelen  vatandaşın bir ihtiyacı olan  biri ürünü almak için “şöyle bir dolaşayım dönüşte alırım” dediğinde  kısa zamanda  alacağı malın fiyatını değiştiğini görmüş.

Zam üzerine zam .Dar gelirli olanlar daha ne kadar zam çilesi çekecek.Ülkede “hayat pahalılığı yok” diyenler bir gün pazarları dolaşıp halkın ne çile çektiğine tanık olsunlar.Belki ucuzlar diye pazarın dağılım saatlerini  bekleyen,hatta pazarda kalan mallardan nafakasını çıkarmak isteyen inanlarımız var.Açlık insanlara her şeyi yaptırır.Diğer meseleler bir yana onlar çözülür. Yetkililerin bu hayat pahalılığına bir çözüm bulmaları gerekir.Evine kışlık yiyecek hazırlama peşinde olanlar aldıkları ürünlerin çok pahalı olması nedeniyle  kışlık hazırlıklarını dahi  yapamıyor.Kış ayları geçimin daha da  zorlaştığı aylar.

Yiyecek sorununun yanına bir de yakacak elektrik ve diğer girdi masraflarını kattığınızda özellikle dar gelirliler için  bu kış ayları çok daha zor geçecek.

--------------------

BULGAR MÜŞTERİLERİ PAHALILIĞI ARTIRIYOR

Edirne’ye alışveriş amacıyla gelen Bulgar turistler  hayatın daha da pahalılaşmasına neden oluyor.

Ekonomik durumları iyi olduğu için malın fiyatını sorma gereği duymayan Bulgarlara mal satmada öncelik tanıyan esnaflar gerekli denetim olmadığı için bazı satıcılar  sattığı ürünlerin üzerine  fiyat etiketi dahi koymaya gerek duymuyor.

Bu durum yerli müşterilerin de alım gücünü zorlaştırıyor.Pazara gidenler Bulgarların Edirne’ye gelişi ile çarşı pazarın daha da pahalılaştığını, buna bir çözüm bulunması gerektiği önerisinde bulundular.

Herkes “Bulgarlar  hiç fiyat   sormuyor” diye sattığı ürüne istediği gibi fiyat koyarsa  yerli müşteri   kıt imkanlarıyla nasıl ihtiyacını karşılayacak.Piyasa denetimsizliği,  pazarlarda Bulgarların ön planda olması  halkı pazarda alışverişten soğutuyor.

-----------

FIKRA

 BEĞENMEMİŞ

İtalya’dan dönen adama arkadaşı geziden memnun kalıp kalmadığını  sormuş:

“Boş ver hiç anlatmayayım bu geziden hiç memnun kalmadım ”demiş.

Arkadaşı:

“İtalya’da Roma’nın  nesini beğenmedin ?”demiş.

“Nesini beğeneyim, sokaklar baştan aşağı harabe dolu.Böyle yerde yabancıları gezdirmeye utanır insan”

“Peki ya Venedik nasıldı?”

“Bu kadar şansızlık olur mu arkadaş. Venedik’e  gittiğimde de şehir baştan aşağı sular istila etmişti”

 

 

           

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.