Ülkemizde seçimin yaklaştığı son aylarda CHP’de  bir grup partili    ana muhalefet partisinin  politikasını  halka  tanıtmak  için yoğun   çaba harcıyor.

Bu amaçla Edirne’nin  farklı yerlerinde toplantılar yaparak  amaçlarını dile getiriyor.Bunların hayali  boş vaatler ve öneriler olduğunu kimse iddia edemez.

Benim de  zaman zaman  katıldığım bu toplantılarında  CHP’nin başarısı  konusundaki değerlendirmeleri ,gündeme getirdikleri konularla partinin bugünkü durumu  aksayan tarafları gündeme geliyor.

 Partililerin ,CHP’nin  daha başarılı olması, iktidar alternatifi konumuna gelmesi için gayretleri, bu alanda  çaba harcamaları  inkar  edilemez.  Bu partide bazılarının  sadece laf ebeliği yaparak ülkedeki  siyasi gelişmelere seyirci kaldıkları, gerekli gayreti  göstermediği  bir dönemde  partilerine gönül veren,bunu görev sayan bu kişilerin yaptıklarını karalamaya “ Bunlar neyin peşinde kendi menfaatini  düşünüyorlar ” demeye hakkı olamaz.

Bu günlerde   CHP’li parti üst yöneticileri  yoğun çaba içindeler . İktidarın en büyük adayı  olma iddiası olan  bu partinin   alt kademedeki  örgütlerinin onlara ayak uyduramıyor.Partide bazılarının bir yerlere   gelme beklentisinde  olmaları ,bunu ön plana almaları halkın dikkatinden    kaçmıyor.

Bu günlerde meydana çıkıp parti yönetimlerinin  zaaflarını,eksiklerini  dile getiren, bu konuda halkla diyalog  çabasında  olan  grup, parti yönetimlerinin bu duyarsızlıkları konusunu da   gündeme getiriyor.

Bunda da haksız sayılmazlar ”Ben yönetimde söz sahibiyim yetki bende “mantığı ile  genel merkezin çalışmalarından ders almayan yöneticiler  CHP’nin başarısına  nasıl katkı yapacak.?

Nitekim ,yapılan kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor.CHP’de başarı grafiğinin yükselmemesinin en önemli nedeni  mahalli yöneticilerinin  partinin yeni siyasi taktiğine ayak uyduramamasından kaynaklanıyor.

 “Küçük olsun bizden olsun” mantığı ile  hareket etmeleri  bu sonucu getiriyor.CHP taşra  yönetimleri maalesef  bu  sekter  ve bencil tavırlarından vazgeçemiyor.

Bazı partililer   CHP’nin başarılı olması için propaganda  düzeyini diğer parti mensuplarına,halkın tamamına   da ulaştırması gerçeğinden habersizler.

Bu sağlanmadığı zaman  başarı kazanmaları mümkün değil.

Bugünkü mantık CHP’yi  iktidara taşımaz.

-----------------------

KONUŞMACILAR  GÖREV DAĞILIMI YAPMIYOR

Eski parti yöneticilerinin  de yer aldığı  ekip il genelinde ve ilçelerde  toplantılar yaparak  partilerinin ilkelerini  ve başarı yolundaki önerilerini dile getiriyor.

Bu azımsanmayacak bir çaba.

Parti yönetiminde olanların   duyarsız  olduğu  bir zamanda  bir kesiminin bu gayreti yadsınamaz Yalnız, burada   toplantıyı  izleyenler tarafından  dikkati çeken bir  eksiklik  var.

Bu grupta yer alan sözcülere toplantı  öncesinde hangi konuşmacının  hangi konuda  söz alıp konuşacakları  kararlaştırılmalı.

Konuşmacıların aynı konuları tekrarlamaları toplantıya katılanlarca ilgi görmüyor.

Konuşmacılar farklı konulara değinmeli aynı sorunları tekrar etmemeli.Bu eksikliği gidermeleri halinde yapılan toplanırılar izleyicilerce daha dikkatli takip edilecek.

Toplantılarda gündeme gelen konuları konuşmacılar  paylaşıp aynı konunun tekrarlanmamasına   özen gösterilmesi gerekir.

Nasıl ki, bir panelde konuşmacılar aynı konuyu tekrar etmemeye özen gösteriyorsa,böyle siyasi toplantılarda da aynı yöntem  uygulanmalı.Bu grubun çalışmalarını yerel basınla paylaşması onların da  katkı yapmasını  sağlamaları,toplantıya farklı kesimlerin özellikle  gençlerin  katılması  toplantının etkinliğini daha geniş alana yayılmasını sağlayacağını dikkate almaları gerekir.

Bu konuda da  yeterli   özen  gösterilmiyor.Bu uyarıların ilgililerce dikkate alınması  toplantıya katılanlarca  öneriliyor.

Toplantılar sonunda  değerlendirme yapılıp eksikler  giderilmeli.

Keyfiyet ilgililerin….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.