Eski DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı,Enerji Yöneticisi Yüksek Mak. Müh. Hüseyin Erkin, ilimizde ve bölgemizde bugüne kadar mesleği ve Edirne sorunlarına yönelik sayısız uyarıları,projeleri  oldu. Bu uyarlarında tümüyle haklı olduğu ortaya çıktı.Erkin’in  laf olsun diye yapılan, gerçekle ilgisi olmayan, dayanaksız önerileri yoktu.Mesleği ile ilgili  proje ve önerilerinin tamamı bilimsel temellere dayanıyordu.Ne yazık ki bizim yöneticilerimiz,konularla ilgili kurum temsilcileri ve politikacılar bu önerileri kulak ardı etti. Erkin, son olarak sosyal medyada yaptığı açıklamasında, Meriç Nehri kıyısında  yapılıp  daha sonra buzular  duvarlara dikkat çekiyor. Erkin, açıklamasında şöyle diyor” TOKİ tarafından ,Yasmak İnşaat Ltd. Şti. ile Arsem Enerji İnşaat Aş ortaklığınca 212 milyon lira bedelle yüklenici olarak devam eden projede ilimizin Meriç Nehri,Bülbül Adası Söğütlük bölgesinde Meriç Nehrinin iki yakası  boyunca” Gabion” duvar yapılıyor.

Bu duvar yapımının da daha sonra durdurulduğu iddia ediliyor.Bölgemizde kış aylarının yaklaşması nedeniyle taşkın sezonu geliyor.Kentimiz için hayati önemi olan Meriç Nehri çevresi  son yıllarda   yapılan çalışmalarla nehir çevresindeki önce dolgu yapılıp piknik için oturma yerleri  yapıldı. Bu çalışmalar  yaz boz tahtasına döndü.Projesi hatalı konuşlanması  ise yanlış olan Kauçuk gövdeli Arşimed türbinli mini HES ve doğal yapısı bozularak anlamsız ve yararsız denemelere sahne olan Meriç Nehri çevresindeki bu  tür çalışmaları  11.DSİ Bölge Müdürlüğünün ilgi alanına girmiyor mu?

 Bu kurumun kuruluş amacı bu konular olan DSİ 11. Bölge Müdürlüğü daha önceki yıllarda kendi sorunlarına hiçbir zaman bu denli ilgisiz kalmamıştı.Bu alanda her türde tasarruf ve yetki DSİ Bölge müdürlüğümüze aittir.Yasa da bunu emrediyor.Hal böyle iken, DSİ neden bu konuya ilgisiz kalıyor?Kurum yetkilileri bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmez mi? Ülkemizde çalışmaları ile  örnek gösterilen DSİ  neden bu duruma geldi.”

----------

SİYASİLER DE BU KONUYA EL ATMALI

Bir süredir Meriç nehri çevresinde oluşan  bu  sorunlar  herkesçe  biliniyor. Bu konuda DSİ yetkililerinin soruna ilgi duymaması konusunu ilimizin siyasi partileri ve milletvekillerimiz de gündeme getirmeli.Bu öyle unutulacak,hafife alınacak bir olay değil.Bunun yanında daha önce burada yapılan çalışmalar da gündeme gelmeli.Milletvekillerimizin bu sorunu enine boyuna araştırılmasında yarar vardır:

Nehrin taşkınlara karşı yapılan tahliye kanalı da ayrı bir sorun, o konu da araştırılmalı.

Bu arada  Edirne sorunlarını  ve çözüm yollarını  aramada önderlik eden eski DSİ 11. Bölge Müdür yardımcısı Yük. Mak. Müh.  Hüseyin Erkin’in bu ve buna benzer projelerini Edirne  sorunları konusunda iş üretmeyip laf üretenler iyice incelemeli. Erkin’in projeleri  savsaklanacak hafife alınacak projeler değil kentimize çok yararı olan bu projeler.merak edenler arşivine baktığında göreceklerdir.

Acaba hangi yöneticinin böyle kapsamlı çalışması vardır? Kendisinden Edirne olarak çok yararlanmamız gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.