Son günlerde Edirne kamuoyunu hatta Türkiye Alaattin Çakıcı’nın, CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaretini konuşuyor.

Çakıcı’nın, Recep Gürkan ile makam odasında verdiği poz, kendisine hediye ettiği Atatürk portesi bir hayli konuşuldu. Türlü senaryolar geliştirildi.

Görünen o ki, bir süre daha gündemi meşgul etmeye devam edecek.

İlk tepkiler bu ziyaretin neden gerçekleştiği, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Alaattin Çakıcı’yı neden makamında kabul etiğiyle başlayıp devam etti.

Bu ziyaret Cumhuriyet Halk Partisinde bazı kesimleri de rahatsız emiş olacak ki, genel merkez nezdinde ‘disiplin süreci’ dahil, türlü iddialar ortaya atıldı.

Şehrin Belediye Başkanı herkesle görüşebilir, görüşmelidir de.

Alaattin Çakıcı Türkiye Cumhuriyetinde hali hazırda yasal olarak yaşamına devam eden bir iş adamıdır.

Kendisini Edirne’ye getiren ve Belediye Başkanı Gürkan’la görüştüren de bu kentin önemli iş adamlarından Mustafa Altunhan’dır.

Recep Gürkan da kentin Belediye Başkanı sıfatıyla makamına yakışır şekilde Çakıcı’yı konuk etmiş ve gerekeni yapmıştır.

Kaldı ki, Alaattin Çakıcı Devletin ve siyasetin her kademesinden farklı isimlerle görüşmektedir.

Bu tür ziyaretler siyasete alet edilmemeli, bunlar yerine kentin sorunları her zaman daha ön planda olmalıdır.

Edirne Belediye Başkanı’nın kiminle görüştüğü değil, kent için neler yaptığı- yapamadığı da aynı hassasiyetle tartışılmalıdır.

Örnek vermek gerekirse;

Edirne’de yüzlerce kadının evine ekmek götürdüğü ‘Kırsalın Doğal Pazarı’ pandemi süreci bahane edilerek kapatılmış, diğer tüm ortak alanların açılmasına rağmen neden haftalardır açılmamıştır?

Edirne kamu oyu, Çakıcı ziyaretini tartışarak vakit kaybedeceğine bu ve benzeri kent yararına olan konuları tartışsa eminim ki, Edirne daha yaşanabilir bir kent olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.