Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Edirne Teşkilatının yaptığı Kurban Bayramı toplantısında Meclis Grup Başkanı da olan Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar önemli konular içeren bir konuşma yapmıştı.

Bu konuşmanın bazılarını köşeme taşımayı düşünmeme rağmen ancak bu gün sıra geldi.

Çakırlar konuşmasından birçok konuya değinmesine rağmen en önemli iki konu araştırılmaya değer gerçekten.

Hatta bir tanesi Uzunköprü Gazetelerinin bazılarında manşet haber olmuştu ve başlığı da şöyle konmuştu; “Edirne de Milli İttifakta çatlak mı var?”

Çakırların konuşmasında çatlak olmasa bile kırgınlık ve eleştiri olarak değerlendirilebilecek ifadeler olduğu için olsa gerek bu başlık kullanılmıştı.

Ne demişti Çakırlar konuşmasının bir bölümünde; “Yerel siyaset konusuna gelecek olursak, Millet İttifakı olarak seçime girdik. Üzgünüm ki CHP, bizim gösterdiğimiz yakınlığı ve birleştiriciliği burada gösteremedi. 22 bin oy kullanmayan var. Bunların 18–20 bini CHP oyu. İyi Parti destek vermeseydi ne olurdu? Keşan gibi olurdu. Keşan’da Belediye Meclisi çoğunluğu Millet İttifakında. Belediye Başkanlığı AKP’de. Edirne’de de böyle olurdu. İyi Parti destek vermeseydi İstanbul, Adana vb. yerlerde seçim kazanılabilir miydi? Bu arada Genel Başkan’ımızın hepinize selamı var”

Görüldüğü gibi burada bir eleştiri var ama çatlak yapacak şiddette kabul edilemez tabiî ki.

Ha… Bu konu üzerinde tartışmalar başlatılır ve İYİ Parti Belediye Başkanlığını bizim oylarımız ile kazanıldı gibi iddiaları dillendirirse işte o zaman atışma ve çatışma başlar ki; o zaman değil çatlak bina kökten yıkılır bile.

Hoş ben böyle birliktelikleri çok uzun süreli olacağına ihtimal vermediğimi belirtmiştim daha önce ve ittifaklara da karşı olduğum görüşümü ifade etmiştim.

Edirne de şu anda fazla bir problem yok göründüğü haliyle ama zaman içinde ne olur ne biter bilemeyiz.

Çakırların iddia ettiği gibi yakınlık ve birleştiricilik açısından CHP ayni duyarsızlık içinde ise ve sözlerindeki bu ifadeler ile sadece seçim dönemini değil de hâlihazır durumu da kastediyorsa o zaman birlikteliğin çok uzun süreli olması mümkün olamaz.

Konuşmanın ikinci önemli konusu Edirne’mizin Kültür değerleri ile ilgili vermiş olduğu soru önergesine cevap alamamış olması.

Bana göre de çok önemli ve mutlaka araştırılması ve arkasının aranması gereken bir konu.

Çakırlar bu toplantıdaki konuşmasında iktidar partisine TBMM’de birçok soru önergesi verdiğini, bunların çoğuna cevap alamadığını ama özellikle Edirne’nin kültür değerleriyle ilgili, 1940’lı yıllarda 2’nci dünya savaşı sırasında ‘korunsun diye’ Edirne’den hatırı sayılır tarihi eserin Konya ve Kayseri’ye nakledildiği, bunların akıbeti hakkında geri döndürülüp döndürülemeyeceği hakkında sorduğum soruya bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan cevap alamadığını ifade etti.

Gerçekten de önemli.

Bize ait olan Kültür değeri çok yüksek olan bu eserlerin bir an önce ait oldukları Edirne Müzesine aktarılması için el birliği ile mücadele etmemiz gerekir.

Başta İktidar Partisinin İl Başkanı, İlin Valisi, Belediye Başkanı bu konuda Çakırlar ile istişarede bulunup bir yol haritası çizerek ilgili mercilerin kapısını çalmalıdırlar.

Şahsen bende bu konuda araştırmalar yaparak bu konunun sonuçlanması için gayret göstereceğimi ifade edebilirim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.