Bugüne kadar ülke yönetimine sahip olan iktidarlar güçleri ve görüşleri doğrultusunda  ülkede ihtiyaç  duyulan  yörelere hizmetler getirdi.Hiç kimse bunu inkar etmemeli.Türkiye bundan 50 yıl öncesi Türkiye değil.

Bu kalkınma gelişmişlik yeterli mi dendiğinde kuşkusuz yeterli değil:Bugün ülkemiz dünyada ekonomik olarak bulunması gereken yerinde değil.

Ülkemizde son yıllarda belirginleşen,iktidarın muhalefet gibi,muhalefetin sanki iktidar gibi sorumlu görülmek istendiği,öyle lanse edildiği  bir dönem yaşıyoruz.

Ülkemizin ekonomik durumu ortada.  Bırakın dar gelirlileri orta sınıftan olanlar dahi bugün geçim derdine düştü,Hesap kitap meydanda .Herkes yarınından endişeli.Bu arada ülkemiz halkı sen –ben diye bloklaştırılmak isteniyor.Siyasi partilere güven azalıyor.Bu güvensizlik iktidara olduğundan çok  muhalefet partilerine duyuluyor.

Bu belki dünyada  pek olmayan ilginç bir siyasi tablo az rastlanan çelişki.

Sanki bugünkü ekonomik sorunların sebebi  neredeyse muhalefet partileri gösterilmek isteniyor.İktidar arkasına aldığı güçlü medya desteği ile  sorunları çarpıtabiliyor,gerçekleri gizliyor. Ülkede ekonomik çıkmazın  sebebinin iç güçler ve dış güçler ile muhalefete odaklanmak isteniyor.

İktidar Partisi muhalefetin bugünkü dağınıklığından çok iyi yararlanmayı biliyor.

“Cambaza bak” taktiği ile ülkenin gerçek sorunlarını  göz ardı etmeyi başarıyor.Muhalefet de adete  buna çanak tutuyor.

Seçimlerdeki başarısızlıklarını birbirinin üstüne havale edip iktidara rahat bir ortam yaratıyor.

Bugün ülkemizde iktidar muhalefet,muhalefet iktidar gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Ana muhalefet parti mensupları  sokağa çıkıp siyaset yapamıyor.Halka bu açmazın sorumlusu CHP gibi lanse ediliyor.

Bu parti ise kendi iç sorunları ile uğraşmaktan ,kendine yönelik suçlamalara yanıt veremiyor.Böylece CHP halkın güvenini yitiriyor.Partideki kaos,  mahalli seçimlere kadar böyle devam ederse bu partinin mahalli seçimlerde başarılı olması mümkün değil.

Şimdi de bu partinin içinden daha önceleri çıkan Güven Parti gibi bir partinin çıkmasının mümkün olabileceği söyleniyor.

Partide bazı etkin kişilerin kaprisi ,kendi çıkarlarını ön planda tutmaları sonucu bir asırlık, Cumhuriyetin kuruluşuna katkı yapan bir partiye büyük zarar veriliyor .Bu açmaza partide çıkar beklemeyen sadece CHP’nin geleceğini düşünenlerin el atması “Siz ne yapıyorsunuz,burası babanızın çiftliği değil “diyerek seslerini yükseltmeleri gerekir.

CHP’nin  bu şartlarda bırakınız iktidara gelme hayallerini ana muhalefet partisi olma  şartları da tehlikeye girecek.Bunun sonuçları çok ağır olur.Partinin başındaki fosillerin,sadece kendi yararını düşünenlerin görevden uzaklaştırılması gerekiyor.Böyle giderse bu imkan da yok gibi görülüyor.

--------------

FIKRA

NEDEN KANARYA GİBİ ÖTMÜYOR

Babası İdris’e sormuş:

“İdris buraya cel”

İdris:

“Celiyrum babacığım”

Babası bir yandan  ağaca bakıyormuş:

“Yarım satır ağacın tepesundaki kargayı düşünuyrum..”

İdris şaşkın:

“neden babacuğım.?”

Babası sormuş:

“Acaba karga da neden kanarya cici ötmiyi? o da kuş bu da kuş,değul mi.?

İdris gülmüş:

“Uyy Babacuğum kargaya da bedava ev, bedava yiyecek verseler kanaryadan daha güzel öter..”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.