Toplum kendini ilgilendirecek hayati  bir konuya odaklanma ihtimali olduğu zamanlarda bakıyorsunuz halkın dikkatini, çekecek,asıl sorunlarını ikinci plana itecek bir konu anında  gündeme geliyor.Bu siyasiler ve  medya kanalı ile de pompalanınca halk kendini ilgilendiren meseleyi unutup onu tartışmaya başlıyor. Ülkemizde cambaza bak oyunu son yıllarda daha sık tekrarlanmaya başladı.

Bir süre sonra da halkın önemli sorunu unutulup gidiyor. Halkımız  yöneticilerin bu taktiğine alet olmamalı.

Şu günlerde akaryakıta birbiri ardına gelen zamdan, halkın ana tüketim ürünlerine yapılan aşırı artışlardan,hayat pahalılığından  bahsedenlerin sesi duyulmuyor.Bakıyoruz medyada halkı doğrudan ilgilendirmeyen beklide gündem konusu olmaması gereken konularla halk uyutuluyor. Topluma her zaman olduğu gibi “cambaza bak” deniyor.

-----------------

BAKKALLAR TARIM KREDİ KOOPERATİFİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAKMIŞ.

Bakıyoruz, bazı meslek kurum temsilcileri piyasanın durumunu dikkate alarak , bunun önünü almak için bazı  öneriler sunuyor.

Bakkallar ve Tekel Bayileri Oda Başkanımız Süleyman Yaşagör, bakkallarla  Tarım Kredi Kooperatifini işbirliği yapacağı müjdesini, veriyor.

Bu konuda çok geç kalındı  sayın Başkan.Piyasada Büyük marketlerin piyasaya hakim olmasıyla  ilimizde  bakkal amcalar mı kaldı.? Onu daha önceleri bakkallar ayakta kalma mücadelesi yaparken  yapacaktınız.

İş işten geçtikten sonra bu öneriniz nasıl gerçekleşecek. Sizler onu bir yana bırakıp kentimizde mantar gibi türeyen, piyasa denetimine aldırmayan istediği gibi fiyat belirleyen  süper marketler konusuna eğilin.

Edirne’de piyasa onların elinde her mahallede faaliyet gösteren   Edirne halkının alışverişinden elde edilen paralar ve  vergiler Edirne’de kalmıyor,onların bağlı olduğu başka illerdeki vergi dairelerinin hanesine yazılıyor. Bunu ilimize yaptığı zararı hesap eden yok.

Bakkallar oda başkanımız tepedeki yöneticilerini de harekete geçirip  bu konulara çözüm bulmalı.

Çoğu işyerini kapatmış az sayıdaki bakkal ile piyasa denetimi sağlanamaz. Bu muhteremlerin  Genel Başkanlarının laf olsun diye verdikleri demeçlerle yetersiz çabalarıyla  bu sorunlar  çözülmedi.beklenen yasalar çıkmadı böyle giderse çözüleceği de yok .O  tepelerindeki demirbaş yöneticiler  halkın sorunlarından çok kendi koltuklarını düşünüyor.Sizler de onlara kol kanat geriyorsunuz.

---------------------

FIKRA

İLK İŞ OLARAK

Ahmet yolda eski arkadaşına rastladı.Kendine “nasılsın “diye sordu.

Arkadaşı:

“Bildiğin gibi çok rahatsızım.”diye cevap verdi.

Ahmet:

“Canım hani seni bir doktora yollamıştım gitmedin mi?” diye çıkıştı.

-“Gittim tabi.”

-“Benim yolladığımı da söyledin mi.?”

-“Söyledim”

-“Peki ne yaptı?”

-“Ne yapacak senin selamını  söyleyince ilk işi tedavi ücretini peşin almak oldu”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.