Edirne çevre dostu olan Çevre Gönüllülerinin  fedakar insanları, Edirne merkezinde özellikle Söğütlük ormanını eski haliyle kalması  Millet Bahçesi olmaması konusunda yoğun çaba harcıyor.

Bu yadsınmamalı.

Yalnız çevreye duyarlı kimselerin Edirne’nin diğer bölgelerinde,ilçe ve köylerinde yeterli sayıda olmaması nedeniyle buralarda meydana gelen çevre,doğa katliamı devam ediyor,Bu sorunlar gündeme gelmiyor.Çevre gönüllüleri dernekleri  ilçelerde bu alanda duyarlı olanları  doğa katliamını önlemek için harekete geçirmeleri zorunlu hale geldi.

Ben defalarca  köşe yazımda gündeme getirmeme rağmen Uzunköprü ilçesi köylerinden linyit madeni çıkarılan yerlerde  doğa tahribatının önüne geçilemiyor.Maden işleticileri yasalarca yasak olmasına karşın maden çıkarma alanlarını  köyün yerleşim alanına kadar getirdi.Ormanlık alan ve köyün merası  maden kazıları ile savaş alanına döndü.Bu konuda yapılan şikayetler etkili olmuyor.Uzunköprü’nün  özellikle Çavuşlu,Harmanlı köylerinde mera tahribatı devam ediyor:Yasa gereği maden sahipleri kazdıkları çukurları tekrar eski duruma getirme zorunluluğunda olsa da bunu dikkate alan yok. Bu konuyu çevre dostu Çevre Gönüllülerimizin kurumsal olarak bu konuyu gündeme almaları çok faydalı olur.

Çevrecilerin bir gün kentin dışına çıkıp buraları da ziyaret ederek  meraların nasıl acımasızca katledildiğini görmeleri yararlı olacaktır.

-----------------

FIKRA

EKEKTRİK NEREDEN GEÇMEZ

Bir okulda öğrenciler sınav oluyormuş.

Öğretmenin bir öğrenciyi tahtaya kaldırıp sormuş:

-“Oğlum söyle bakalım elektrik nereden geçmez.?

Çocuk cevap vermiş:

-“lastikten,camdan,tahtadan” demiş.

“Başka ?”

Çocuk biraz düşündükten sonra:

“Bir de yoksul olan semtlerden geçmez öğretmenim” diye cevap vermiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.