Ana Muhalefet Partisi CHP’de her seçim döneminde partililerin genel önerisi, yönetimlerde genel ve mahalli seçimlerin tüm parti üyelerinin katılacağı ön seçimle belirlenmesidir.

Geç olarak gerçekleşmiş olsa bu Edirne merkez ilçede de ön seçim yapılması benimsendi.

Havsa,Keşan ve İpsala ilçelerinde yapılan ön seçimin ardından Edirne merkez ilçede de belediye başkanı 3500 civarındaki parti üyesince belirlenecek.

Halkın iradesinin ortaya çıkması için en güvenilir yöntemin seçimin halkın iradesi kanalıyla belirlenen seçim olarak bilinir.

Diğer partilerin böyle bir uygulaması yok.

Onlar kamuoyu araştırması gibi göstermelik bir uygulama sonrası genel merkezler tarafından belirleniyor.

Onun için ,CHP Edirne’de halkın iradesini yansıtacak en doğru yöntemi seçti.

Önümüzdeki hafta yapılacak ön seçimde en çok oy alan belediye başkan adayı kentimizde CHP’nin belediye başkan adayı olacak.

Kendi partisinin güvencesini alan bir aday daha güvenle görevini yapar.Arkasında partililerin desteği ona moral verir.

Gecikme ile de olsa CHP’nin ön seçim kararı partililer arasında olumlu karşılandı.

Ön seçim sonrası başkanlık mücadelesi hız kazanacak.Seçime katılacak her partinin kendine göre avantajları var.Gerek iktidar gerekse muhalefet adayları iki ay sürede toplumu ikna edip güven sağlayanlar seçimde şanslı olacak.

Mahalli seçimler halkın parti bağlarını ikinci plana itiyor,halkımız icraatlarına bakıyor.Bunu daha önceki seçimlerde gördük.Toplum, her zaman iç içe olduğu mahalli yönetimlerde başarılı olanları parti gözetmeksizin tercih ediyor.

Bu seçimde de bu konuda sürprizlerin olması bekleniyor.Önemli olan seçim çalışmalarının barış ve dostluk içinde son bulması.Edirne halkına da yakışan budur.

-----------------------------

FIKRA

SEN ÜFLE

Nasrettin hoca ocağı yakacak.Odunların inadı tutmuş bir türlü alev almıyormuş.Hoca ateşi sürekli üflerken fazlaca zorlanmış olacak ki sessizce yellenmiş.Hoca ardına bakıp:

-“Ulan madem bu işi benden iyi biliyorsun,o zaman sen üfle deyip arkasını ocağa dönmüş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.