CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı basına yaptığı açıklamada siyasetin önümüzdeki günlerde iyice hareketleneceğini, haziran ayı içinde 30 CHP’li milletvekilinin siyasi çalışmalara katılmak, Edirne örgütüne destek vermek için Edirne’ye geleceğini söylüyor.

Sanırım bu vekiller Anadolu’nun farklı illerinden olacak.Bu aslında partiyi daha aktif çalışma içine sokmak  açısından olumlu bir  adım.Fakat bir mesele var .

Gelen milletvekilleri kesinlikle partililerle birlikte bu çalışmalara katılmasın. .Yanlarında kendilerine yardımcı olabilecek bir partili olabilir.

Eğer halkın nabzını doğru olarak belirlemek istiyorlarsa  yalnız başlarına halkın arasına girip halkın CHP hakkında görüşlerini en doğru şekilde öğrenebilirler.

Yok, bugüne kadar olduğu gibi parti yöneticileri ile birlikte  halkın eğilimini belirleyeceklerini sanıyorlarsa  bunda yanılırlar .Hiç kimse parti yöneticilerinin yanında doğruları söylemez,çekinir.

Onun için gelen parlamenterler parti yönetimlerinin dışında çalışmalarını yürütmeli.

Bu arada  mahalli basın mensuplarından da bilgi almalı.Bazı partililer  bu tür ziyaretlerini sadece partililerle yapmayı yeterli görüyor.Bu doğru değil.

---------------------

BU UYGULAMA  ÇOK YANLIŞ OLUR

Gelecek milletvekilleri programlarını partililerle birlikte yaparlarsa  olumlu sonuç alamazlar.Özellikle parti yönetiminde olanların beklentileri olup koltuk hesabı yaptığı bir zamanda  büyük yanılgıya düşerler.

Bir yere gelip parti orada  yönetimleri ile görüşüp partinin gücünü belirleme yönteminden CHP  bugüne kadar çok zararı görüldü .Özellikle Edirne gibi partililer arasında önemli sorunların yaşandığı,herkesin ayrı telden çaldığı bir  zamanda gelen parlamenterler çok çok dikkatli olmalı.

Bu alanda en sağlıklı bilgiyi  beklentisi olmayan sadece partisinin yararını düşünen halk verecektir.Burada herkesin söylediği dikkate alınmamalı.

Kuşkusuz partisini her fırsatta  kötülemeyi amaçlayanlar vardır ve olacaktır.Onların ötesinde CHP’nin geleceğinden,seçimde başarısız olacağından endişe eden partililerin söyledikleri dikkate alınmalı.Gelen milletvekilleri basın tarafından da izlenecektir.

Gelen vekiller  arasından da parti yönetiminin güdümünde gidip ona göre program yapanlar olursa  onlar da belirlenip parti üst yönetimine iletilecektir.Bundan da haberleri olsun.

Şu akıldan çıkarılmasın ki, Edirne seçimleri özellikle CHP açısından çok zor geçecek. Halk arasında gezen toplumun nabzını tutan biri olarak izlenimim bu .Ne acıdır ki, CHP’ de muhalefete  gerek yok En  yoğun muhalefeti bu partiye oy verenler yapıyor.Böyle kaos ortamının olduğu bir yerde eski başarılı günler rüyasını görenler aldanabilir.Bugünkü görüntü onu gösteriyor.

Gelen parlamenterler  Edirne’yi ciddiye almalı ,partide mevcut   gruplar arasındaki kopukluğu, bölünmüşlüğü gidermeli.

Eğer gelen parlamenterler bunu dikkate almaz  parti yönetimlerinin  istekleri doğrultusunda çalışma yapıp giderlerse alınacak olumsuz sonuçlardan da sorumlu olurlar. Haberleri ola.

-----------------

KISSADAN HİSSE

DENEME

Büyük bir sanayici eski okul arkadaşının birinden şöyle bir mektup almıştı.”Sevgili dostum beraber geçirdiğimiz tatlı günlerin hatırasına hürmeten,oğlum Ali’ye fabrikanda bir iş vermeni istiyorum ”der

Sanayici hemen şu mektubu gönderir

  “Sayın arkadaşım Ahmet Bey birlikte geçirdiğimiz  günleri ben de unutamam.Ne yazık ki, şu anda fabrikamda   boş bir kadro yok”

Eski arkadaşı ikinci bir mektubu yazar:

“Geçen mektubumda detaylı yazmayı unutmuşum.Oğlum işe girerken kendisine  annesinden miras kalan 500 milyon lirayı da sermaye olarak size vermek amacındadır.”

Patrondan ikinci mektup:

“Sevgili dostum oğlunuzu bağrıma basmaya hazırım.Derhal bana gönder.lisede ne yaman bir çocuktun .Hatırlıyorsun değil mi?..”

Üçüncü ve son mektup:

“1-  Oğlumun hiçbir sermayesi yoktur.2-Zaten benim oğlum yok.3- Senin yine okuldaki gibi olup olmadığını öğrenmek istemiştim ,böylece öğrenmiş oldum.Teşekkürler”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.