29 Yıllık memuriyet,26 yıllık ta Basın hayatımda ve yaşamımda ardından bu kadar spekülasyon yapılan ve eleştiriler alan Resepsiyon hatırlamıyorum.

Gerek Davet konusunda gerekse de uygulanış biçiminde tenkitlerin ardı arkası kesilmedi.

Vali Canalp’ta bu tepkileri doğru bulmuş olacak ki; İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’i telefon ile arayarak İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile bir öğlen yemeği yiyerek bunu telafi etmek istediğini söylemiş.

Hatta konuşmasında olayın kendi bilgisi dışında bu şekilde tecelli etmiş olduğunu belirtmiş.

Aslında Özel Kalem Müdürü ve Basın Müdürü ayni kişiler ve sanırım dört Vali ile çalıştılar ve her Vali ile bu tür organizasyonların planlamasını yaptılar.

Şimdi niye yanlışlık ve hatalar oluşmuş anlamak zor tabiî ki.

Haklı olarak kişiler bu uygulamanın Valinin tasarrufu olduğu kanaatini benimsiyor.

Birçok okurumdan Resepsiyonda her yıl olduğu gibi neden Türk Bayrakları ile 10.Yıl Marşı söylenmedi, neden Zafer Günü pastası kesilmedi gibi sorular alıyorum.

Ben bulunmadığım için ne yapıldı neler vardı neler yoktu, diğer yıllara göre artı ve eksiler nelerdi bilemem elbette.

Aslında bu konuda ilk tepki CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’dan geldi.

Sosyal Medya hesabından yaptığı aşağıdaki açıklama ile bir anlamda yanlışlığı hatırlattı ve Valiye de telafi yemeği verme gerekliliğini hatırlatmış oldu.

Şöyle yazmıştı Pekcanlı; “Edirne Valiliğinin düzenlediği 30 Ağustos yemeğine Edirne halkının oylarıyla seçilmiş ve bütün Edirne'nin devlet yatırımlarını meclisinde karar alan 'İl Genel Meclisi' üyelerinin davet edilmemesini çok yanlış buluyorum.
Halkımızın oylarıyla seçilmiş İl Genel Meclisi üyelerine yapılan bu tavır aynı zamanda Edirne halkına yapılmıştır.
Bir çok davetlinin olduğu yemeğe sadece usulen meclis başkanı ve grup başkan vekillerini davet doğru değildir, yani kısacası ilk defa yapılan bu uygulama son derece yanlıştır.
Hiç bir siyasî parti ayırmadan bütün meclis üyelerine yapılan bu yanlıştan inşallah bir daha ki organizasyonlarda vazgeçilir umarım Sayın Edirne Valimiz bu duruma müdahale eder ve atanmış memurların halkın seçtiği kişilere yaptığı bu yanlıştan vazgeçilir.”

Neyse, Başkan sadece İl Genel Meclisi Üyelerinin davet edilmediğini yazmış ama Vali vereceği Yemeğe Belediye Meclisi üyelerini de davet etmiş ve doğru olanı yapmış.

Hatta buna Muhtarları da dâhil etselermiş çok daha iyi olurmuş.

Bu konu ile ilgili bende geçmişi hatırlatmak bakımından bir köşe yazısı yazarak yapılan yanlışlıkları hatırlatmaya çalıştım.

Gerek yaşım, gerekse de yaptığım görevler gereği bu tür organizasyonları en iyi bilenlerden ve takip edenlerden biriyimdir.

Davet yanlışlığının veya noksanlığının bir bölümü olan Basın ile ilgili örnekler vererek bilgiler ve yaşananları aktardım.

Şu anda yaşamış olduğum sağlık problemlerim nedeniyle bu tür etkinliklere hatta Resmi Bayram ve yakın düğün ve cemiyetlerine hatta birçok cenaze törenlerine bile katılamıyorum.

Yani kendim ile İlgili değil yazdıklarım.

Ama 20 yılı aşkın bir süredir görev yapmakta olduğum İlimizin İlk ve Tek Yerel Televizyonu ETV nin Yönetim Kurulu Başkanı ve sorumlu Müdürü bu Organizasyona davet edilmiyor sa, Yerel Gazetelerin Sorumlu Müdürleri ve Sahipleri böyle önemli organizasyonlarda yok sayılıyorsa bunda bir yanlışlık var demektir.

Ha… Yasal anlamda bir değişiklik varsa ve çağırılması kaldırılmış ise buna bir diyeceğim olamaz elbette ama böyle bir değişiklikte daha önceden kurumlara bildirilmiş olması gerekirdi.

Neyse önemli olan geçte olsa, testi kırıldıktan sonra da olsa bunun farkına varılmış olması.

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerimiz Valinin dışında gerçekleşen bu hatanın telafisi için Vali ile 11 Eylülde bir araya gelecekler.

Tüm Meclis üyelerinin davete icabet etmeleri temennim ile hayırlı olsun.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.