Kendimi keyifsiz hissedişim nedeniyle birkaç gün süre dışarıya çıkmama uygulamam nedeniyle katılamayıp Edirne’nin ilk ve tek Televizyonu olan ETV den izleyip, Vatandaş Gazetesinin başarılı Haber Muhabiri Kerem Filiz’in haberlerinden yararlanarak bilgi sahibi olduğum CHP İl Kongresindeki konuşmalarda ilgi ve dikkat çeken bazı bölümleri sizler ile köşemde paylaşmak istedim.

Daha önceki bir köşe yazımda da belirttiğim gibi Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın açık destek verdiği ve seçileceğine kesin gözüyle bakılan mevcut Başkan Fevzi Pekcanlı bu yarışında galibi oldu ve 3.kez İl Başkanlığına seçildi.

Kendisine ve ekibine bu dönemde başarılar diliyorum ve geçen iki dönemi sollayacak çalışmaların ortaya konması için daha gayretli ve hırslı olmasını, Genel Kurulda ortaya konan bazı eleştirileri de dikkate alıp öz eleştiri yaparak çalışma sergilemesini temenni ediyorum.

Rutin Prosedür gereği gerçekleştirilen program akışında yer alan konuşmalarda dikkat çeken bölümleri bir kez daha hatırlatmak adına buradan da paylaşmak istedim bugün.

Kongreyi yönetmek üzere Edirne de bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bu kurultayın çok ayrı bir önemi ve özelliği var. Geçen yıl yerel seçimlerini ardından mart’ın sonu bahar olacak dedik ve martın sonu bahar oldu. 28-29 Martta yapacağımız kurultay CHP’nin iktidara yürüyüş kurultayı olacak. İlk adımı da Edirne Kongresinde atıyoruz. Kongremiz Edirne’ye, Trakya’ya ve Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.” İfadeleri ile Kurultayın önemine vurgu yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise kongrede yaptığı konuşmada bir partilinin hele hele CHP linin nasıl olması ve nasıl davranması konusunda adeta ders verdi yine; “İstediği arkadaş ya da kendi aday olamayınca hiçbir seçim çalışmasına katılmayan sonrada kendine CHP’liyim diyenlere, kimse kusura bakması ben CHP’li demeyeceğim. Bütün seçim kampanyası boyunca adayı için çalışmayanların eleştirmeye hakkı da yok. Önce emek vereceksin, titreyeceksin, boncuk boncuk terleyeceksin; sonra beni de Faik Öztrak’ı da, Genel Başkanı da eleştirmeye hakkın olacak. Sıcak mekânında otururken başka partinin adayıyla fotoğraf çekileceksin, diğer partinin adayı sana danışmanlık teklif edecek, sen gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen, ‘Olur mu öyle şey’ diyeceğine, ‘Kazanırsa düşünürüz’ diyeceksin; sonra da gelip burada ahkâm keseceksin. Rahmetli Erbakan’ın güzel bir sözü var. Bu durumda olanlara şöyle diyordu; Hadi oradan.”

Ben böyle mücadelenin içinde olmaktan dolayı çok guruluyum. Bu parti çatısı altında yaptığım gençlik kolu başkanlığı ve iki dönem il başkanlığı görevleri çocuğuma bırakacağım en büyük mirastır. 4 yıllık süreçte; 1 referandum, 1 genel seçim, 1 de yerel seçim geçirdik. Adaylar kim olursa olsun gece gündüz çalıştık diyen ve 3. kez İl Başkanlığını kazanan Fevzi Pekcanlı; “Bizim bugün artık akıl verenlere değil; güç verenlere ihtiyacımız var. Sosyal medyada Türkiye’nin durumunu konuşmak, AK Parti’yi eleştirmek yerine, kendi Milletvekilini, İl başkanını eleştiren partililere değil; CHP’nin iktidarı için mücadele eden partililerimize ihtiyacımız var. CHP’nin seçilmiş il başkanını, seçilmiş belediye başkanını yıpratmak partiye yarar getirmez. Bunlar kısır çekişmeler, bunlar küçük hesaplardır. 11 bin üyemin tamamına, hiç kimseyi ayırmadan teşekkür ediyorum. Partimizi daha da büyütmek ve iktidara yürümek için çalışmaya devam edeceğiz. 3’üncü dönem il başkanlığını kazandım; 3’üncü dönem kurultay delegesiyim. CHP Edirne İl Örgütünde ilk defa oluyor bu. Şu an acayip duyguluyum. Yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerimiz vardı; tamamladık, tamamlayacağız.

Fevzi Pekcanlı’nın listesinde Kurultay Delegesi olan tüm CHP li Belediye Başkanlarının bulunması da büyük bir vefa örneği olarak kabul edilerek takdir topladı.

Büyük bir görev ve sorumluluk yüklenen Başkan Fevzi Pekcanlı ve ekibine başarılar diliyorum.

Yıllardır iktidar özlemi çeken bir Partinin İl Yönetimi olarak ne kadar büyük görevler üslendiklerinin farkında hareket edip çalışma sergilemelerini temenni ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.