Daha önceki seçimler öncesinde olduğu gibi  zamanında  veya erkende yapılacak bir seçim için aynı amaç etrafında toplanan  CHP’li parti eski yöneticileri    mahalle toplantılarına devam ediyor.

 Bu amaçla eski milletvekilleri ,il başkanları ,merkez ilçe   ile partinin çeşitli kademelerinde görev yapan partililer Mimar Sinan Mahallesi As Cafe'de toplantı  yaptılar. Davet edilen partililerin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını  CHP eski İl Başkan  Gürkan Güneser sundu.

Güneser konuşmasında partisinin oyunu artırmak amacıyla mahalle toplantıları yaptıklarını, bu toplantıların ilçeler düzeyinde de yine eski milletvekilleri ve parti yöneticileri ve partililerin katılımı ile sürdüğünü söyledi.Toplantının amacının kişiler olmadığını,yapılan  toplantılarda   Cumhur İttifakı hükümet sistemi ve yeni uygulamaya konulacak  seçim sistemini halka anlatacaklarını söyledi. Daha sonra konuşan Eski CHP Edirneİl Başkanlarından Şükrü Ciravoğlu,örneklerle  son üç genel ve yerel seçimde   partisinin oylarının azaldığını , bundan üzüntü duyduğunu söyledi.Ciravoğlu “ Konuşmalarımızda kesinlikle kişileri  ve yönetimlerimizi  i hedeflemiyoruz.Her zaman parti  yararını  ön plana alıyoruz.Hiç bir zaman  umutsuzluğa kapılmaya gerek yokpartimiz hak ettiğimiz yere ulaşacaktır” dedi

Ardından söz alan Eski İl Başkanı Av. Teoman Özdöl, iktidar partisinin  büyük ekonomik  çıkarı olduğunu,CHP’nin oylarında artış olmadığını ifade etti. CHP olarak partilerinin başarısını,büyümesini amaçladıklarını söyledi . Özdöl ,,Bugün partili olduğu halde partiye gitmeyenler var. Bizler , parecililer arasında birlik ve beraberliği amaçlıyoruz bu arada    parti üyeliğine  de ağırlık verilmeli” uyarısında bulundu..

-----------------

PAÇARIZA GÖRE MAYIS AYINDA MAHALLİ  SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK.  

Eski  Edirne Milletvekili Bilgin Paçarız  5 yıldan bu yana  İstanbul’da ikamet ettiğini CHP’nin  kendisine   uzun süre parti yöneticiliğinden sonra Milletvekilliği imkanı tanıdığı için Edirne Halkına teşekkür ettiğini,hiçbir beklentisinin  olmadığını söyledi.Paçarız” Parti çalışmaları konusunda  bana  talep geldi. Bu amaçla çalışmalara katılıyorum  Amacımız partilileri barıştırmak,Bunu sağlamak zorundayız.  Ne yazık ki partimiz kan kaybediyor.Parti olarak yerel ve genel seçimlerde başarılı olmak ilk hedefimiz olmalı.İktidar partisi devlet imkanlarından yararlanıyor.İlçelerimizde de seçim çalışmaları devam ediyor. Benim parti üst yönetimi ile irtibatım var.Seçim değişikliği yasası gereği erken seçim imkanı azaldı.Parti üst yöneticilerinden aldığım bilgiye göre mayıs ayından sonra mahalli seçim kongreleri başlayacak.Partimizi el birliği ile iktidara hazırlayacağız.  Eski İl Genel Meclis üyesi Erdal Akgün,İl Genel Meclisinin köylere hizmette yeterli olmadığını,kendilerinin görevde olduğu dönemde  sık sık köy ziyaretleri yaparak sorunlarını çözdüklerini  belirtti.Siyasi partilerde menfaat için görev alınmaması gerektiğini söyleyen Akgün, el ele vererek partinin büyümesine katkı sağlanmayı  ön planda  utmayı amaçladıklarını ,kişiler yerine partinin güçlenmesine  katkı yapacaklarını belirtti.Eski Edirne Belediye Başkan Yardımcısı  Namık Döneneken toplantıdaki amaçlarının CHP’yi güçlendirmek olduğunu söyledi.Döneneyken  gündemde  Zeytinlik alanları yok edecek yasaya karşı önlemler alınması konusuna değinerek toplantıdan erken ayrıldı.

 Eski İl Genel Meclisi üyesi Asım  Uyguner yaptığı kısa  konuşmasında arkadaşlarının konuşmalarında  gerekeni söylediğini, yapılacak erken ve zamanında seçimin demokrasiden yana ve karşıtlarının seçimi olacağının akıldan çıkarılmaması gerektiğini belirtti..

Daha sonra  partililer eski yöneticilere sorular yöneltti. Bu sorularda mahalli yönetime yöneltilen eleştiriler  konusuna Güneser, müdahale ederek  toplantılarda amaçlarının  bu olmadığını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.