Ülkenin her yerinde olduğu gibi Edirne’de de gerçekleştirilen törenler ile Cumhuriyet ile yaşıt olan CHP nin 96.Yaş günü kutlandı.

Saat 12.00 de Belediye önünde toplanan partililer buradan kortej yürüyüşü ile Atatürk anıtına gelerek burada gerçekleşen Anıt Önü törenine katıldılar.

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Küplü Belediye Başkanı, Süloğlu Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve çok sayıda partilinin katıldığı tören İl Başkanının Ataya çelenk sunumu ile başladı ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi gerçekleştirildi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İl Başkanı Pekcanlı, Partisi CHP nin kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkın mutluluğu için mücadele ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.

“Her zaman Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız devam edecektir.” Diyen Başkan Pekcanlı, Ülkemizin aydınlığa çıkması ve toplumun çıkarları için örgütlerimizle mücadelemiz devam edecektir ifadelerini kullandı.

Atatürk anıtında gerçekleşen sade ama bir o kadar anlamlı tören sonrasında birçok CHP li partide çok sevilen ve sayılan Belediye Başkanı Recep Gürkan ile fotoğraf çektirme yarışına girince resmi kıyafetler içindeki Başkanı oldukça fazla terlettiler.

Anıt Önü töreninde en dikkat çeken durum birçok eski ve son dönemlerin CHP yöneticilerinin bu törene katılmamış olması.

Mazeretleri varsa diyeceğim yok ama sırf mevcut yönetime ve Başkan Gürkan’a karşı bir eylem gerçekleştirmek sevdası ile bu davranışı sergilemişlerse işte o kötü ve değişen bir şey yok demektir.

Ne kadar güzel eskiye oranda dargınlıkların kırgınlıların azaldığı bir süreç yaşanırken, İktidar Partisinde parti içi mücadelelerin baş göstermeye başladığı günler yaşanmaya başlamışken, Partide İktidar söylemlerinin dile getirilmeye çalışıldığı bir süreç yaşanırken, dargınlıklar ve gruplaşmaların yaşandığı günleri unutmaya başlamışken şimdi böyle gruplaşmak hem de mensup olduğu Partinin kuruluş yıldönümü törenine katılmamak gibi talihsiz bir hareket sergilemek bana göre hiç ama hiç doğru değil.

Her zaman takdirle andığım değerli insan Şükrü Ciravoğlunu her zamanki gibi CHP nin neferi olduğunu göstermek adına bu törenlere hiçbir hesap kitap yapmadan katılması tüm partililerin övgüsüne mazhar olması bakımından önemliydi.

Sen Başkan Fevzi Pekcanlıyı sevmiyor olabilirsin, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kızabilirsin, onları beğenmiyor ve bir araya gelmek istemeyebilirsin.

Ama şunu unutma ki; Atatürk anıtı Önünde yapılan tören Fevzi Pekcanlı veya Recep Gürkan’ın düğünü değil,96 yıllık koca çınar hem de benim Partim dediğin CHP nin kuruluş yıldönümü törenidir.

İşte CHP lilerin en büyük zafiyeti de bu bana göre.

Kişisel münasebetleri, siyasi ve partisel sorunlar haline getirip küskünlükler dargınlıklar yaşayabiliyorlar.

Bırakın bu tür basit düşüncelerin ürünü olan eylemleri ve söylemleri de,96 yıllık Koca Çınar CHP yi tek başına iktidara getirecek planlar ile uğraşın.

Bunu yaptığınız takdirde Atatürk’ün askeri, CHP nin neferi olursunuz.

Yoksa Ahmet Mehmet kavgaları ile bu güne kadar olduğu gibi bir yere varamazsınız.

İktidar olamadığınız sürece de İktidarın beğenmediğiniz yönetim şeklini değiştirerek Partinin kurucusu Atatürk’ün söylediği Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma gibi bir gayretinizde söz konusu olamaz.

Bende söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.