CHP 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine Genel Başkanları Kemal KILIÇDAROĞLU’ nun Millet İttifakının adayı olarak gelmesi ile seçime çok daha iddialı bir şekilde başlama startı verdi.

Seçimin günü ve seçilecek cumhurbaşkanını sayısını hatırlatan zamanı dikkate alarak 13 Mart saat 13 03  de partililer bir araya gelerek Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Buradaki törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. İl başkanı Samet Kahraman da seçimin önemini hatırlatan  bir konuşma yaptı. Partililer daha sonra Saraçlar Caddesinde KILIÇDAROĞLU’nun resminin yer aldığı broşürleri dağıttı.

Her zaman olduğu gibi kendilerini bu partinin önderi sayanlar yine meydana toplanan partililer arasında ön saflarda yer aldılar.

Bu arada milletvekili olma hevesi olanların bazılarının olmaması dikkat çekti.

Meydanda biriken kalabalık partinin diğer toplantılardan daha fazla idi.

Sosyal Demokratlar böyle seçimi gerektiren önemli zamanlarda böyle hayati önemi olan günlerde her zaman birlik ve beraberlik içinde olmayı başarıyor.

Diğer zamanlarda birbirini eleştiren partililer  burada da birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler. Tüm bu  birliktelik görüntüsüne karşın milletvekili aday adayı belirlemede  yine partililer arasında kırgınlık olması kaçınılmaz olacak.

Söylendiğine göre CHP’de merkez ve ilçelerden milletvekili aday adayı olma sevdasına kapılan yirmiyi aşkın partilinin olduğu iddiası var. Bunların her biri aday olabilmek için tüm imkanlarını zorluyor.

Milletvekili sıralamasının genel merkezce yapılması bu alanda desteği olan aday adaylarını bu yarış sıralamasında ön plana getirecek. Bu değerlemede aday adaylarının partiye olan bağları mı yoksa başka faktörlerin mi dikkate alınacağı konusunda partililerin kafasında endişeler var.

Milletvekili sıralamasında bundan önceki seçimlerde yapılan hataları bu kez yapılmaması beklentisinde olan partililer, seçilecek milletvekillerine bu dönemde çok önemli görevler düşeceğini parlamenter sisteme geçilmesi halimde burada görev alacakların siyasi donanımlı parti sadakati olan kimselerde oluşmasının  çok önemli olduğu görüşündeler,

Önümüzdeki günlerde bu yarışta kimlerin ön plana çıkacağını göreceğiz. Kulislerde CHP üst yönetiminin   bölgemizdeki diğer partilerin yönetimlerinin kadın ağırlıklı olması nedeniyle Edirne’den bir kadın adayın olmasını istediği yönünde söylentiler var. Bu ne kadar dikkate alınacak bekleyip göreceğiz.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.