CHP’de 35 yıl aradan sonra Edirne’de Belediye  Başkanlığı  için   halkın iradesini yansıtan ön seçim yapıldı.Böylece belediye başkanlığı  adaylığı konusundaki belirsizlik  ön seçime karar verilmesi ile son buldu.Partide birlik ve beraberlik için  önemli bir adım atıldı.

Hiç bir partinin  pampaya  göze almadığı, tepeden inme ile adaylarını belirlediği bir mahalli seçimde  CHP en doğru  ve demokratik yolu seçti.

Üyelerin de katılımı ile ön seçim gerçekleştirdi. Ön seçime beklenenin üzerinde katılım sağlandı 3985  kayıtlı üyenin 2684’ü seçime katıldı.

Hiçbir sorunun yaşanmadığı dostluk içinde geçen seçim sonunda yapılan sayımda  Eczacı Şükrü Ciravoğlu, 1591 oy alarak  CHP’nin Edirne Belediye Başkan adayı oldu. 2. sıradaki Av Filiz Gencan Akın 683 oyda kaldı. Seçimin belli olmasından sonra bir konuşma yapan Ciravoğlu, diğer 3 adayla birlikte başarılı bir demokrasi sınavı verdiklerini,bundan sonra birlik ve beraberlik içinde 31 Martta yapılacak belediye başkanlığı seçimine odaklanacaklarını söyledi. Ön seçime katılan parti üyeleri  ön seçim yapmakla CHP’nin diğer partilere göre farkının kanıtlandığını,genel merkezden aday  atanması yerine  partilerine oy verecek üyelerin oyuna başvurarak aday belirleyip  demokrasinin en önemli uygulamasını gerçekleştirdiğini söylediler.

CHP’nin  ön seçimle adayını belirlemesi adayın seçilme şansını da olumlu etkileyeceğini muhalif partililer de ifade ettiler.

Edirne’de 3 ilçenin ardından  merkez ilçede de ön seçim yapılması başka iller için de örnek oluşturacak.Partililerin onayın dikkate almadan tepeden inme aday belirleme alışkanlığı Edirne’deki   bu  ön seçimin ardından bundan sonraki seçimlerde de örnek oluşturacak.Adayın belli olmasından sonra partililer belediye başkanlığı seçimine  partide sorunlarını çözerek  el birliği ile katılmanın mutluluğunu  yaşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.