Her zaman yapılan  seçim sonrasında olduğu gibi bu seçim sonrası da CHP’liler partilerinin başarısızlığın sorumlularını arıyor.

Bu konuda ilk akla gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu.Sanki tek başına partisini başarısızlığa  o sürüklemiş.Diğer partililerin hiç suçu yokmuş gibi fatura ona çıkarılmak isteniyor.Düne kadar Kılıçdaroğlu’na toz kondurmayan,karşı görüşte olanları azarlayan bazı partililer seçimdeki başarısızlık sonucu  bugün Genel Başkanlarına yapmadığı kötülüğü bırakmıyor.”Yok efendim Kılıçdaroğlu Amerikan projesi sonucu o göreve gelmiş.Partisini seçimde başarısız olması için ne gerekiyorsa yapmış.”

Peki kardeşim bu kişi uzun yıllardır partinizin başında,ona güveniyor ve alkışlıyordunuz.Şimdi mi onun  “söylemeye dilim varmıyor” Amerikan ajanı olduğu seçim mağlubiyetinden sonra mı aklınıza geldi.?

CHP gibi ülkemizin en eski ve köklü partisi için bu, dayanaktan yoksun suçlamalar  partililere yakışıyor mu?” diye sorduğunuzda cevap yok, sus pus oluyorlar.Bazen de bu partiden olmayanlar da bu suçlamaya katılıyor.

CHP’liler bu tavırları ile  kendi kuyusunu kazmada kimseye fırsat vermiyor.

CHP’deki  suçlamalar bu kez  daha da ağır.”Yok efendim şu aday olsaymış seçim garanti kazanılacakmış.”Bu suçlama odaklı kişiler seçimlerin hangi koşullarda yapıldığını Kılıçdaroğlu’nu  ittifakla bu göreve  geldiğini unutuyorlar. İktidar partisi ile muhalefetin imkanlarının ne düzeyde olduğundan habersizler.Üstelik bu partililer  bugüne kadar partilerinin merkezine adım atmamış  kişiler. Bugüne dek her zaman hariçten gazel  okumuşlar.Şimdi de  partilerinin oy kazanması için akıllarınca öneriler sunuyor.

CHP’liler bu anlayış  ve tutarsız birbirini suçlayıcı tavırları ile giderse  bundan sonraki seçimlerde de başarılı olamaz.

Bir süre sonra mahalli seçimler var.Parti içindeki bu kavga devam ederse ellerindeki büyük şehir belediyelerini de kaybederler.Ülkemizde parti disiplini olmayan partilerin başında  ne yazık ki CHP geliyor.Cumhuriyetimizle yaşıt olan partiye bu iç çekişmeler yakışmıyor.

Özellikle, sadece Genel Başkanı suçlu gibi gösterip bütün sorumluluğu ona yüklemek ne kadar doğru.? Parti yönetimlerinin genel merkezde görevli olanları ,parti, taşra örgütünde görev yapanların bu başarısızlıkta suçu yok mu.? Günah keçisi olarak Kılıçdaroğlu’nu göstermek soruna çözüm getirmez.

  Herkes şapkasını önüne koyup bu seçimde  ben  ne hata yaptım  muhasebesini yapmalı.Bu parti yönetimleri  bugüne kadar defalarca aynı hataya düştü.Bu kez de hatalarından ders almadığı görülüyor.İş işten geçmeden parti yöneticileri onu bunu suçlama yerine bir araya gelip başarısızlığın ana nedenlerini araştırmalı.

Aksi halde bundan sonra yapılacak seçimlerde ana muhalefet partisi görevi de elden gidebilir.Laf üretme yerine görev yapma alışkanlığı bu partide bir türlü gelişmedi.Onun sonunda da seçimler başarısızlıkla   sonuçlanıyor.CHP’liler  kişisel olarak suçlu aramasın.Bu başarısızlıkta  şu ve bu oranda tüm partililer suçludur.Özellikle seçimde oy verme yerine tatile gidenler çok daha suçludur.Böyle hayati önemi olan bir seçimde oy vermeyenlerin sonuçlar için söyleyecek bir sözü olamaz. Nokta….    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.