Bu günlerde CHP örgütlerinde delege  yarışı var. Farklı renkte listelerle üyelere sunulan, seçimde söz sahibi olacak delege listeleri farklı yorumlara da neden oluyor. Aynı mücadeleyi veren partiden delege  adayı olanlar, kazanan listeyi şunun bunun adamı olarak nitelendiriyor. Delege seçimini kazanıp birilerinin uydusu olabilecek partililerin  CHP’de yeri olmamalı.

Ne demek  seçilen bir delegeyi bazı kişilerin adamı diye nitelemek. Eğer o kişide partiye bağlılık, onun ilkeleri doğrultusunda hareket etme  bilinci varsa hangi listeden  olursa olsun partisinin yararını ön planda tutmalı. Bu arada yapılan seçimlerde başarılı olamayanlarda  kararlarını yeniden gözden geçirmelidir.

Delegeler şu kurumdan onun adamı diye yaftalanmamalı. O kişilerle irtibat kurularak nedenleri araştırılmalı. Örneğin ben  kazanılacak bir listeye girip  o liste kazandığında aynı kategoriye mi gireceğim. Bunu kimse aklına getirmesin.

Delege olanların da çoğunun bu ilkeler doğrultusunda hareket edeceklerine inanmak isterim.

Öyle kişilerin etkisi ile delege olup o doğrultuda hareket edenler varsa bunlara kararlarını yanlış oluğu anlatılmalı. Bu partinin daha fazla yıpratılmasına ,yanlış yönlendirilmesine kimsenin hakkı yoktur. Mahalli seçimlere 8 ay kaldı CHP hala  gereksiz iç çekişmeler içinde .Bunların bir kısmının  parti ilkelerinden çok kişileri ön planda tutan “Ben çok hizmet verdim neden ben yokum” kavgası olduğunu partililer de biliyor.Bu güzergahta olanlar bu başarısızlığı başka mecralara çekme yerine başarısızlıklarının sebeplerini araştırmalıdır.

Bu tavırları ile partiye zarar verdiklerini de dikkate almalı, partide defalarca denenmiş buna rağmen aynı taktikle  siyaset sahnesinde olan  kişilerin ayrıcalıklı kişiler olmadığını bu yarışta  tüm partililerle eşit mesafede olduğunu kabullenmeleri gerekir.

”Ben politikayı onlardan daha iyi biliyorum, geçmişte şu alanda hizmetim oldu” mantığı ne yazık ki geçerli  olmadı. Bunlar kendilerini siyasetin  yeni koşullarına göre hazırlamaları gerekir .

Delegeler şunun bunu adamı  taktiğinin   çözüm olmadığı daha önceki seçimlerde kanıtlandı. Neden aynı  yönde ısrar ediliyor.CHP İl başkanı seçime tek liste ile gidin diye teklifte bulunmuş. Bu kabul görmemiş:

Bu Kazanılmayacak bir   delege seçiminden daha yararlı değil miydi?

------------------------

İŞİN EN SAĞLIKLI ÇÖZÜMÜ ÇARŞAF LİSTE

Şu veya bu renkte yapılacak delege listelerinin yanında  “Çarşaf liste yapalım üyeler kimi tercih ediyorsa onlar delege olsun” yöntemi daha doğru olmaz mıydı.Böylece partililerin hür iradesi ile seçim yapmaları  mümkün olurdu.Bu haliyle kim kazanırsa kazansın karşı listede yer alanlar  şaibeli gösteriliyor.Bir siyasi  partide bu ikili görüş devam ettikçe  buradan nasıl başarı beklenir?Bu halinizle halka nasıl güven vereceksiniz.Bu gereksiz  kutuplaşma  bir yana bırakılıp delege olsun olmasın bu  partiye gönül veren, başarılı olmasını isteyen herkes tartışmaları bir yana bırakıp partisinin mahalli seçimlerde başarılı olması için gayret göstermeli.Parti üst yöneticileri partilerinde bu bitip tükenmeyen  klikleşmeye çare bulmalı. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan zaaflar  yine devam ediyor.

Ağzı çok laf eden en iyi partili anlayışı son bulmalı. Seçimi kazansın veya kazanmasın tüm delegeler parti yararını gözetecek, onun bunun adamı olmadığını kanıtlayan tavır içinde olmalarının yöntemi aranmalıdır.

Delegeler birilerinin adamı diye suçlamakla onları oraya yönlendirmiş olmaz mıyız?

Ülkenin en eski partisi CHP hala bu  kısır çekişmelerden kurtulamadı. Hiç bir şey yapılamıyorsa bu  konuya çözüm bulan ülkelerden örnek alınmalı.Parti üyelikleri  gözden geçirilmeli. Şunun bunu adamı suçlamaları son bulmalı, partinin etkili alanlarını suçlamak CHP’ye yarar sağlamaz. Bunu için de parti disiplini uygulanmalı. Sosyal medya parti merkezi gibi kullanılmamalı. CHP’li  mesaj kolikler bunu partiye zara vereceğini bilmiyorlar mı?

Siyasi konuları tartışılacağı yerler parti merkezleri olmalı. Demokratik bir hak olarak bunu kabul edenler aslında partilerine en büyük zararı veriyor.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.