Seçimde   istenilen sonucu elde edemeyen CHP  şimdi partide değişim telaşına düştü.

O değişimin  de nasıl olacağı, örgütlerde  ne gibi değişikliğin  yapılacağı  da kesin değil.Bakıyoruz herkesin farklı değişim reçetesi var .Bazıları partililer arasında aktif- pasif üye yapılanmasından yana.Bunda da gerçek payı var.Bakıyoruz bazı  kişiler  parti üyesi görülüyor fakat partiyi en çok eleştiren,zarar veren onlar.Birilerinin önerisiyle partiye üye yapılmışlar.Bunların arasında CHP’li görünüp başka partilere oy verenlerin olduğunu iddia edenler var.

Bu durum   rakipleri yerine kendi partisinden olanların eleştirenleri yoğunluğu bunun göstergesi değil mi?

Siz hiçbir AKP’li veya MHP’linin partisini olu orta eleştirdiğini gördünüz mü?

Diğer partilerde eleştiriler parti merkezlerinde oluyor.Her yerde partisini eleştirmek sadece CHP’ye mahsus.

Bunu demokrasi adına yapıldığını söyleyenler de var.Bu nasıl demokrasi anlayışı ki.Partini  böyle zar dönemde koruyup kollayacağına  sanki yenilginin tek suçlusu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu gibi oklar ona yöneliyor.Bu yenilgide parti örgütlerinin,”Bu şartlarda partiye oy vermem” diyen sözde partili görülenlerin suçu yok mu?

-------

DELEGE KULİSLER BAŞLADI

 Aslında  bu partide delegelerden öte parti üyelerinin de gözden geçirilmesi lazım.Bu konuda partili olduğundan şüphe duyulanlar ortaya çıkmalı.Yarın bu kişilere siyasi çalışmalarda   nasıl  güven duyulacak.Bunların parti kararlarını dışarı sızdırmayacağını kim garanti edebilir.Aslında delege seçimlerini sağlıklı yapılması,gerçekten bu görevi hakkıyla yerine getirecek kişilerin delege olması CHP’ye hareketlilik getirebilir.

Delegeler sadece partinin yanında olmalı, onun bunun temsilcisi olmamalı.Bu sağlandığı zaman patinin örgütsel ağırlığı artacaktır.Geçmiş yıllarda buna tanık olduk.Örgüt etkinliğinin yeniden kazanılması gerek. Partililerin eleştirilerini ulu orta yapma yerine gelip partide yapmaları geleneği  herkese  benimsetilmeli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.