Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ona eşit yılda doğan CHP bugüne kadar çeşitli badirelerden geçti. Engellerle karşılaştı.

Kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan CHP bugün siyasetimizde ana akım olan Sosyal Demokratların en büyük temsilcisidir.

Uzun süre iktidar olmamalarına rağmen  bugün  siyasetimizde söz sahibi olan bir partidir CHP.

Ülkemizde bugüne kadar onlarca siyasi parti kuruldu.Onların bugün ,isimleri daha akılda kalmadı.

CHP gibi, milliyetçi kanadın temsilcisi MHP de varlığını sürdüren  bir başka  partidir.

Onun dışında merkez sağ akımın partileri bugüne kadar farklı isimlerle iktidar oldular. Bugün farklı partilerde yer alıyorlar.

Merkez sağı temsil amacıyla kurulan partilerin  bugün sadece tabelası kaldı. Muhafazakar vatandaşlarımız da ülkemizde etkin bir siyasi akımı temsil ediyor.Günümüzde  de varlıklarına devam ediyor.

---------

CHP’LİLERİN  PARTİ BAĞI

Cumhuriyet Halk  Partisine gönülden bağlı olan özellikle eski kuşaklar, hangi şartlarda olursa olsun partilerine bağlılıklarına devam ediyor.

Onları hiçbir neden partilerinden uzaklaştıramaz. Parti mensupları kişilere değil sadece partilerine bağlıdır. Bugün kentimizde geçici de olsa bazı sorunlar yaşandı. CHP’de bazıları başka partilerde yer aramayanlar oldu. Partisine kökten bağlı partililer bu geçici hevese kapılmadı.Partilerine sahip çıktı.

Yaşı sekseni bulmuş bir CHP’li  bu konuya değinerek” Biz bugüne kadar ne zorluklar çektik. Bize komünist mi demediler.Şimdi de Fettullahçılık ve diğer akımlarla suçluyorlar.

Biz gerçek sosyal demokratlar Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmadan giden ülke yararını her şeyin üstünde tutan  vatansever kişileriz.

Bizi ne kadar karalamak,,yıldırmak isteseler de bu yoldan dönmeyiz.

Mahalli seçim öncesi bazı sosyal demokrat geçinenler çeşitli bahanelerle partisini karalamak istiyor.Başka partilerin seçimi kazanmasının yolunu açmak amacındalar.

Şartlar ne kadar olumsuz  olursa olsun bu partiye bugüne kadar gönül vermiş olan vatandaşlarımızın  sandık başına gittiklerinde başka partilere oy vermeye gönlü razı olmaz.

Siz bugün yaygara yapanlara bakmayın.Boş teneke gibi ötüyorlar.Bu tür yanar döner partisine sadık olmayan kişilerin hiçbir partiye yararı olmaz.

Göreceksiniz, en olumsuz koşullar olursa olsun Edirne’de seçimi kazanmaya en yakın parti CHP olacaktır

Edirneliler demokrasiyi başka amaçla kullanmak isteyenlere ödün vermez.

Trakya’da bunu deneyen il ve ilçelerimiz oldu.Sonunda yine eski partilerine dönmek zorunda kaldılar.

Kırklareli,Malkara,,Tekirdağ,Enez bunu yaşadı.

Şimdi buralarda CHP yönetimi var.Bunun nedenlerini halkımız çok iyi tahlil edecektir.

Bugün partilerine soğuk yaklaşan CHP’liler önümüzdeki günlerde gerçeği görüp partilerine desteğe devam edeceklerdir.Bu konuda yapılan uydurma  haberleri sosyal demokratlar dikkate almaz.

Ülke genelinde oynanan oyunlar ilimizde sökmez.Biz eski ve hiçbir şartlarda partisini terk etmeyen gedikli partililer bu akımın çimentosuyuz.Başka partilerde böyle partisine gönülden  koşulsuz bağlı olanları bulmak çok zordur.

Onun için “partimizde neler oluyor,seçim tehlikeye mi girdi” diye endişelenenler  hiç endişe etmesin Edirne halkı gelecekte yaşayabileceği  tehlikeleri dikkate alarak oy vereceği partiyi bilir.

Bu adres de CHP’dir” dedi .

Eski bir partilinin görüşü bu .

31 Martta sandıktan ne sonuç çıkacak onu da yaşayıp göreceğiz.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.