CHP, ülkemizde  Cumhuriyetin  kurulması  için   önderlik yapan  bu uğurda mücadele eden bir partidir  .Kurucusu da  Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu köklü parti ne yazık ki  siyasi kadrolarında son yıllarda  halkın taleplerini karşılayacak reformlar yapamadı.Bu arada kurucu çizgisinden uzaklaştığı yönünde iddialar  arttı.

Son yapılan seçimde de partilileri mutlu edecek bir sonuç alamadı.Bunun sonunda partide yenilik yapılması,halkın taleplerinin dikkate alınması yönünde talepler  çoğaldı.

Parti üst yönetimi ne yazık ki bu değişime sıcak bakmıyor.Partide aynı çizgide devamdan yana. Seçimden bu  yana aradan uzun süre geçmesine karşın partide  başarısızlığın nedenleri  araştırılıp bu konuda özeleştiri yapılamadı.Partideki bu ikilem farklı  görüşün  hakim olduğu bir zamanda ülkenin her yöresinde olduğu gibi Edirne’de de  partililerin katılımı ile bir Yüzüncü Yıl resepsiyon düzenlendi.Bu toplantıda ben de katılıp partililerle görüşme imkanı buldum.İl ve ilçelerden gelen partililere  CHP’nin  durumu konusunda soru yönelttim.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun Genel Başkanlıkta  kalp kalmaması konusunda partililerin kafası karışık.Bazılar değişmesi  fikrini savunuyor.Bu arada partide bir değişim yapılması konusuna tüm partililer destek veriyor.Bunun nasıl yapılacağı konusunda farklı görüşler var.

Bir  bölümü Kılıçdaroğlunun partinin başında kalmasına destek verirken bazıları değişimin genel başkanın da değişmesini savunuyor .

Partililer CHP’nin sosyal medyada eleştirilmesine ,bunun özellikle partilileri tarafından yapılmasına sıcak bakmıyor.Eleştirilerin parti merkezlerinde yapılması gerektiğini savunuyor. Toplantıda bulunanlar mahalli seçime kadar  tüm örgütlerin üzerlerindeki ölü toprağı atıp  halka güven vermelerini,halkın arasına girip  partini görüşünü  kararlılıkla  savunması talebinde bulunuyor.

--------------------

SEÇİME KATILMAMAK DOĞRU DEĞİL

Bazı partililerin seçime katılmama kararlarının iktidar partisini destek anlamına geleceğine dikkat çekti. Bu görüşte olanlar ” Herkes şapkasını önüne koyup bir defa daha düşünmeli.Bu seçimin kaybedilmesinin partiye  ve ülkeye neye mal olacağını dikkate almaları ”görüşündeler.

Böyle çok katılımlı toplantıda gönül ,isterdi ki parti yöneticileri ayrı bir masada toplanıp  kutlamaya katılma yerine halkın arasına katılıp onların sorunlarını  öğrenmeleri bence daha yararlı olurdu.Kadınlarımız ve partililer gülümseyerek  birbirinin resmini çekeceğine partililerin arasına katılıp sorunlarını dinlemeleri daha yararlı olmaz mıydı?

Onlar ise  diğer masalardaki partililere sadece selam vermekle yetindiler.Bu partililer arasında da eleştiri konusu oldu.

Bu resepsiyonun,Yüzüncü Yıl kutlamasının  partiye nasıl bir  hareketlilik getireceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu arada parti yönetimini eleştiren bazı partililerin CHP’nin bu mutlu gününe katılmamasını doğru bulmadım.Toplantıya katılanların çoğu da aynı görüşteydi.Diğer yandan parti yönetimini eleştirdiği halde  kuruluş yıldönümüne katılanlar  bence doğru bir iş yaptılar.CHP   parti iç muhalefete çözüm bulmadığı takdirde mahalli seçimlerde işi çok zor. Önümüzdeki günlerde  bu partiye hizmet veren bir beklentisi olmayanların  parti muhalefetinin vereceği zarar konusunda açıklama yapmalarının yararlı olacağı konusunda  fikir beyan edenler var.

---------------------

PARTİYE KATILIMLAR YARAR SAĞLAMIYOR

Seçim öncesinde parti değiştirenlerin CHP’ye katılanların  fazla yarar sağlamayacağı  görüşünü benim gibi diğer partililer de paylaştı.Bunlar her dönemde olan  partiyi güçlü gösterme taktikleri.CHP’lilerin yapması gereken en önemli iş  partilerine güven sağlayıp sandığa gitmeyecek olanları sandığa gidip oy vermelerini sağlamak olmalı.Bunun yararı başka partilerden katılanlardan daha  çok olacaktır.Her şeye rağmen ülkemizin en köklü partisi CHP .Bugüne kadar varlığını sürdüren tek parti olan  CHP tabanı her şeye rağmen  partisine sahip çıkmayı sürdürüyor.Burada esas sorun parti yönetimlerinde.Ona da çözüm bulunduğunda  Ana Muhalefet Partisi daha güçlü olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.