31-Mart seçimlerinden başarı ile çıkan CHP’nin genel merkezi belediye başkanlarının mazbatalarını almasının ardından tüm belediye başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Ankara’da yapılan bu geniş katılımlı toplantıda bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel partinin yapısını kapsayan yeni politikalarına yönelik önemli, mesajlar verdi.

Özel: Bu seçimi sadece CHP kazanmadı. İktidara karşı olan , geçim sıkıntısı yaşayan partili partisiz ,gençler, emekliler ve kadınlarımızdan oluşan her görüşte vatandaşımız mahalli seçimde bize oy verdi.

Belediye başkanlığını kazandığımız yerlere baktığımızda bunu görüyoruz.

Onun için bu seçimi sadece bizim parti kazandı kolaycılığına kapılmayalım.

Bu her zaman savunduğumuz Türkiye İttifakının başarısıdır. Siyasetimizi genel seçimlere kadar bu doğrultuda, herkesi kucaklayacak şekilde dizayn edip herkese dostça yaklaşılmalıyız Halkı, dışlama alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz. Bu Partimizi iktidara götürecek en güvenilir yoldur.

Bu toplantıda genel siyasetimizin yanında partililerimizin zaaflarını seçim öncesi yapılan CHP’ye zarar veren konuları da gündeme getireceğiz: Mealinden ve bunun dışında parti örgütlenmesine yönelik uzun bir konuşma yaptı.

-------------------

CHP İÇİN EN ÖNEMLİ SORUN

Genel seçimde istenilen sonucun alınamaması ve ardından gelen mahalli seçimlerde CHP’de her zaman görülen zaaflar, partiye zarar veren çalışmalar bir kez daha su yüzüne çıktı.

Partinin başarısını bir yana bırakan bazı partililer kişiler üzerinden kendi görüşleri doğrultusunda politika yaparak CHP’de sorun yarattılar.Halkın bu partiye duyduğu güvenini azalttılar. O günlerde yapılan konuşma ve mesajlarda buna tanık olduk.

Bu çatlak sesler genel seçimde sandığa yansıdı.

Parti üyeleri ve örgütler yanında CHP genel merkez yöneticilerinin de içinde bulunduğu bir çok hatalara neden oldu. Hiç bir gücü bulunmayan tabela partilerine genel merkezce milletvekili kazanma hakkı tanındı. Partide kurultay sonrası yönetim değişikliğinin ardından partide önemli gelişmeler yaşandı. Bunun faydası mahalli seçimlerde görüldü. Ana Muhalefet partisi seçimde beklenenin üzerinde bir başarı kazandı. Yeni yönetim bu başarının gölgesine sığınmadan CHP’deki zaafları, seçim döneminde yapılan yanlışlıkları da içeren bir toplantı düzenledi.

İktidarın tuzağına düşmemek için yapılan bu toplantı ne kadar yararlı olacak . Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yeni kuralların uygulanması ile partide her kafadan ayrı ses çıkmasının önüne geçilecek.

Bundan böyle parti aleyhinde çalışmayı gelenek haline getiren parti ilkelerini hiçe sayıp bunu seçim döneminde de devam ettirenlere ceza uygulanacak.

Bu bazı partililerce yadırganabilir. Fakat CHP bunu yapmak zorunda. Seçim döneminde öyle durumlarla karşılaştık ki, o dönemde CHP’yi eleştirmek için muhalefete gerek yoktu, bazı partililer bunu fazlasıyla yapıyorlardı.

Seçim sonrası bunların unutulmaması gerekir. Bu mantıkta olan parti disiplinini hiçe sayan kişilerin gerektiğinde caza verilerek uyarılması gerekir.

Seçim sonrası bu kişilerin yaptıklarının unutulması halinde parti disiplini sağlanamaz. Bu fikirde olan kişiler bakıyoruz şimdi eleştirdikleri adayların seçimi kazanması sonrası başarıya ortak olma peşinde.

Bu tür partililerin belirlenmesi gerekli, önlemlerin alınması CHP’nin gelecek seçime daha güçlü, birlik ve beraberlik içinde ve her kafadan ayrı bir sesin çıkmadığı bir ortamda girebilir.

CHP’nin yeni yönetiminin bazı partilerin bu zaaflarını gündeme getirmesi partiye yararlı olabilir.Parti yönetiminin İş işten geçmeden bunu uygulanması gerekir. Aksi halde belediye başkanlarınca ve partililerce yapılacak bir falso, yanlış politika, karşı tarafın güçlü medyası ile bütün partiye mal edilerek CHP’nin başarısı başarısızlığa dönüşebilir.

CHP’de tüzük değişikliğinin de yapılması ile CHP halk nezdinde daha güvenli bir parti haline gelebilir. Bugün genel merkezce atılan bu adım partililerce de olumlu karşılanıyor.Bu konuda bazı çatlak sesler çıksa da CHP’nin bu konuda kararlı davranması gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.