CHP Genel Başkanı Özgür Özer Edirne Buluşmaları çerçevesinde Keşan,Uzunköprü Havsa ilçelerindeki mitinglere  katılmasının ardından  Edirne’ye geldi.Saraçlar Caddesinde yapılan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu toplantıda  partililerine Edirne seçimi için önemli mesajlar verdi ve uyarılarda bulundu.

Özel,  konuşmasında ilk Türküye Büyük Millet  Meclisine Atatürk’ün  yakın arkadaşları İsmet İnönü  ve Kazım Karabekir’in Edirne milletvekili olmasının önemine değindi.Özgür Özel,   Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan’ın Edirne’ye yaptığı sayısız hizmetleri anlattı. Seçimi AK Partinin kazanması durumunda belediye çalışanlarının işten çıkarılacağını tüm malların yandaş vakıflara uzun süreye kiralanacağı  uyarısını yaptı.

CHP Genel Başkanının mitinde  irticalen yaptığı konuşması,partisinde birlik sağlanması için önerileri toplantıyı izleyenlerce olumlu karşılandı.

Mitingi alanda izleyenlerden çok çevredeki vatandaşlar da konuşmayı sonuna kadar ilgi ile  izledi.

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in CHP’de Belediyeler arası Eşgüdüm Başkanı olarak görev alacağını seçim sonrası Edirne’ye gelerek kentin çevresindeki üç nehrin temizliği için çalışma yapılacağını söylemesi mitingi izleyenlerden büyük alkış aldı. Büyükerşen de ailesi tarafında Edirneli olması nedeniyle Edirnelilerce çok seviliyor.

----------------

KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

Miting alanına ilk olarak kadınlar geldi .Her yaşta  kadınlardan bazıları çocuklarını da yanına alarak  miting meydanını doldurdu.

Belediye başkan adayının kadın olması bunda büyük etken olduğu  mitingde bulunan kadınlarca  ifade edildi.

Bu miting ile CHP’liler arasında aday belirlemede meydana gelen kırgınlığın azalacağı partililerce  de kabul edildi.

TRT’nin CHP mitinglerine ilgisizliği  burada da bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Özel, resmi kurum olan TRT’nin iktidar yanlısı tutumuna tepki göstererek bunun hesabının sorulacağını söyledi.

Miting genelde değerlendirildiğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ilçeler ve Edirne mitingleri başarılı olarak görüldü.Özgür Özel,  konuşmasında CHP Edirne  eski belediye başkanı Hamdi Sedefçi’yi  eleştirerek bunun iktidar partisine yarar sağlayacağı uyarısında bulundu.

CHP’de bundan sonra seçime kadar partililerin birlik beraberlik içinde olmanın  önemine değinen Özel,Edirne’nin sosyal demokratların kalesi olduğunu ve olacağını söyledi.

Milletvekillerinin ve belediye başkanının ve ilçe adaylarının  da mitingde yer alması partililerce olumlu karşılandı. Bu mitingin ardından CHP’de seçim  çalışmalarının daha da yoğunlaşması birlik ve beraberliğin  daha da güçlenmesi bekleniyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.