CHP Edirne örgütü İl genelinde üye seferberliği başlatmış.Parti yöneticileri  şehir merkezinde  ve köylere gidip partiye  üye kaydediyorlarmış.Seçime kısa süre kaldığı bir dönemde bugüne kadar ilgisiz kalıp şimdi kağıt üzerinde partiye üye yapmak CHP’ye ne yarar sağlar.? Onu seçimde alınan sonuçlarda  göreceğiz.

Partiye  üye  çalışmalarını bugün yapma  yerine  çok daha önceleri başlamalı,partiye üye olanlara CHP ilkeleri iyice  benimsenmeliydi.

Parti ile yükümlülüklerini yerine getirmeyen, ilkelerinden habersiz,onun bunun telkinine kapılarak parti üyesi olanların sandığa katkısı pek güvenli olamaz.

Şu anda parti üyesi olan,partinin ilkelerini,yerini bilmeyen, bir kısmı beklenti için parti üyesi olanların  CHP’ye katkısı ne olacak.

Bırakınız parti üyesi olanları, bugün delege olanların dahi parti bağlarının nasıl olduğu, bazılarının partiyi muhalefetten  çok kendi partisini kıyasıya eleştirdiğini  tanık oluyoruz.

Bu konumda olan,parti, sorumluluğundan habersiz, oralara   yönetimlerin talebi ile delege  yapılanlarla  CHP bir yere gelemez.

Partili görünüp parti aleyhinde çalışma yapanlar her partide olduğu gibi CHP’de de olmadığını kim garanti edebilir.Geçen yıllarda  bu yaşandı.Parti görüşünü benimsemeden onun bunu teklini ile partiye üye olanların  parti bağları pamuk ipliği ile bağ gibidir.Onlar partinin kalıcı kadroları olamaz.Arkadaş toplantılarında  özellikle CHP üyesi ve delegelerinin kendi partilerini yerden yere vurduğunu bu konuda rakiplerini kat kat geride bıraktığını görüyoruz.CHP yöneticileri kendileri için güvence olarak düşündüğü partiye üye olma çalışmalarını bir yana bırakıp mevcutlara bu zor günlerde parti ilkelerini benimsetmeye çalışmaları gerekir.

Şu da bir gerçek ki, ülkemizin en eski ve köklü partisinin bazı köylerde bir iki üyesinin olduğunu görmek yöneticileri rahatsız etmiyor mu?

Partiye üyelik için başvurup bu başvuruları genel merkeze bildirme yerine sumen altı edilenler yok mu?

Parti üyeliğini dahi  kendi istikbali için  değerlendiren yönetimlerle siyasi partiler bir yere varamaz.

Bugün yönetimlerde  olanların böyle bir beklentisinin olmadığını kim iddia edebilir.? Özellikle seçimin ufukta göründüğü bir zamanda bu alengirli kişisel beklenti işleri iyice su yüzüne çıkar.

Ne acıdır ki, parti yönetimleri  yapılacak seçimin hayati önemi olduğu  konusunda  habersiz.İşlerin daha önce olduğu gibi yürüyeceğini sanıyorlar.O günler geride kaldı.Bu seçimde taraflar tüm güçlerini seferber edecekler,Seçimi kazanmak için  her yolu deneyecek.Kendini bu yola adayanlar siyasi olarak donanımlı olmaları gerekir.Siyasi birikimi olmayan ,onun bunun hatırı için siyasete soyunanları,siyasi çalışmaları sırasında  ekonomik sıkıntıdan kıvranan, bunalıma giren halk onları topa tutar, siyasete soyunduklarına  pişman olurlar.Onun için siyasi beklentisinde olanlar şimdiden  derslerine çalışmaya başlamalı.Yoksa  toplum karşısında madara olurlar.

----------------------

FIKRA

PATLICAN YEMEĞİ

Padişahın bir gün yemekte patlıcanın tadını hiç beğenmediğini söyleyince ,kendisini her an hoşnut etmek isteyen dalkavuğu hemen söze katıldı.

“Yerden göğe kadar haklısınız padişahım ”dedi.

“Patlıcan gerçekten yenecek bir şey değil ,ben de sevmem.

Bir süre sonra verilen ziyafette padişahın onlarca çeşit yemeğin olduğu sofra “ Her şey çok lezzetliydi,özellikle patlıcan yemeğini çok beğendim ”der.

Padişahın bu sözlerini duyan dalkavuğu hemen söze girip  patlıcana methiyeler dizer:

“Tam buyurduğunuz gibi padişahım,patlıcan tüm yemeklerin şahıdır”

Dalkavuğun daha önce patlıcan hakkında sözlerini hatırlatan padişah,dalkavuğa dönerek,”sen patlıcanı hiç sevmezdin” diye çıkıştı.

“Bakıyorum  patlıcanı bir gün övüyor,bir gün yeriyorsun,benimle dalga mı geçiyorsun ”dedi

Padişahın biraz daha sinirlenmesi durumunda başına nelerin geleceğini düşünen dalkavuk biraz korktu; fakat yine görevini yapmayı sürdürdü.

“Aman sultanım ben kulunuz yalnızca padişahımızın dalkavuğuyum patlıcanı değil”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.