Merhaba sevgili okurlar bugünkü yazımızda cildimizi ne kadar tanıyoruz ve normal cilt tipine sahip kişiler neler yapmalı onunla ilgili bilgiler aktaracağım.

Bir insanın cildi yaşam boyu aynı özelliği taşımaz. Cilt tiplerinin belirgin özellikleri ergenlik döneminde başlar. Daha sonraları belirginleşir ve yaş ilerledikçe değişir.

Yanlış teşhis cildinizde sorunlara neden olabilir.

Doğru cilt analizi için mutlaka bir uzmandan destek alınmalıdır.. Cilt, görünümüne bağlı olarak analiz sonucu, verilere dayanarak cilt türü hakkında karara varmak mümkündür.Cilt teşhisinde tüm veriler değerlendirildikten sonra müşteriye, uygun sorular sorularak cilt teşhisi gerçekleştirilir. Yaş, İklim şartları, beslenme alışkanlıkları, yaşam biçimi son derece önemlidir.

Cilt, geri döndüremeyeceğimiz ve belli bir sınırdan sonra daha az destek verebileceğimiz bir organımızdır.Cildin tazeliği ve Aktivitesinin Arttırılması yeterince sağlanamamaktadır bu yüzden belli amaçlara hizmet etmelidir.

Bunlar;

Cildin doğal hidrolipit yapısını ve dengesini korumak

Cildin fonksiyonlarını uyarmak ve Cildin aktivitesini artırmak

Cildin dış faktörlerle oluşan kirliligini temizlemek ve koruyuculuğunu sağlamak

Yıpranma ve yaşlanma ile azalan biyolojik aktiviteler için cildin ihtiyacı olan aktif maddelerin verilmesi ve ruhsal rahatlama;

Cilt tipleri altı ayrı grupta incelenir

-Normal cilt

-Kuru cilt

-Karma cilt

-Olgun cilt

-Yağlı cilt (problemsiz-problemli yağlı cilt,yağlı hassas cilt)

-Hassas cilt ...

Normal ciltler; şeffaf, nem durumu dengeli, gözenekleri kapalı, pürüzsüz cilt tipidir. Özel sorunları olmayan en ideal cilt tipidir.

Cilt kalitesini kaybetmemesi için düzenli bakımlar yapılırsa cildin nem dengesi sağlanır ve sorun yaşanmaz. Yaş ilerledikçe koruma eğilimi gösterebilir. Ciltler mevsimine göre değişkenlik gösterebilir. Her mevsim değişkenliğinde bir uzman tarafından cilt analizi yapılıp doğru bakımlarla cilt kalitesi artar ve sağlıklı bir cilde kavuşulur.

Cildi yıpratan dış etkenler; kimyasal maddeler, güneş ışınları, rüzgâr, soğuk, sıcak, kuru hava, kireçli su, makyaj artıkları, sigara , Kafeinli içecekler, stres, yaşam tarzı, uykusuzluk, yanlış beslenme, hava kirliliği vs.

Normal cilt neler kullanmalıdır?

⭐Süt veya jel tarzı temizleyiciler ⭐Alkol oranı düşük tonikler ⭐Haftada bir peeling

⭐Haftada bir cilde uygun maske

⭐Hafif bir nemlendirici ve güneş kremi

Günlük olarak sabah akşam cildimizi temizleyip tonik ve nemlendirici kullanmalıyız. Haftada bir peeling yapılarak cildin yenilenmesi sağlanır ve biriken kirden arındırılır. Ayda bir kez salon bakımı yapılarak cildin mevsimine göre neler kullanılacağı tayin edilir. Cildin ihtiyacı olan maskelerle desteklenmelidir.  

Güneş kremini asla unutmayın... 

Cildinizi önemseyin.

Çünkü en iyi giysiniz cildiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.