Kış günleri çırılçıplak olan, bahar ve yaz aylarında geniş, adeta  eli andıran yaprakları ile çınar ağaçları çevremize ayrı bir güzellik katıyor.

Onların altından geçtiğinizde yapraklarının hışırtısı size bir müzik sesi yansıması gibi gelir.Çınar ağaçlarının altında ve üzerinde hiçbir haşere barınamaz.Yorgun olup dinlenmek istediğinizde çınar ağaçlarının altında rahatlıkla dinlenebilirsiniz. Geniş yaprakların sesi size ninni gibi gelir.

Çınar ağaçlarının yaprakları toplanıp kurutularak solunum yolları hastalıkları için şifa olarak da kullanılır. Rüzgarlı havalarda çınar yaprakları size el sallayan, selamlayan birinin görüntüsünü verir.Ana caddelerin  parkların en güzel süsüdür çınar ağaçları.Onların adına şiirler yazılmış türküler düzülmüştür.

Son  bahar geldiğinde solan yapraklarının yere raks eder gibi düşmesi  çınarlara ayrı bir görüntü verir.

Bu aylarda çınar altından geçerek yol yürümek insana  farklı bir  duygu aşılar. Altından geçtiğinizde çınar ağaçlarının yaprakları sizi selamlar gibi dalgalanıp yere düşer.

Mezarlıkların da vazgeçilmez ağaçları yine çınar ağaçlarıdır.

Çevreye bol oksijen yayması ile çınar ağaçları  sağlığımız için de  çok önemli bir doğa ikramıdır.Yaz ayının başladığı bu aylar çınar ağaçlarını yapraklarının  koyu yeşile büründüğü en canlı olduğu aylardır.Bir iki ay sonra yapraklardaki  bu yeşillik yerini sarıya bırakır.Rüzgarın da etkisi ile savrularak yere düşen yaprakları sonucu  bu doğa harikası ağaçlar kışı yapraksız,çıplak olarak getirir.

Bahar ayları geldiğinde yine süslenen yeşile bezenen  çınarların diğer  ağaçlar arasında ayrı bir güzelliği vardır.

----------------------

HASTANELER DOLUP TAŞIYOR

Benim gibi yolu düşerek hastaneye gidenler oralarda sağlık mücadelesi veren gün boyu sırasını bekleyen insanları gördükçe ister istemez ülkemizde hasta sayısı artıyor mu diye  endişeleniyor.

Orada sıra beklediğiniz sırada farklı yörelerden gelen  insanlarla görüşme dertlerinizi paylaşma imkanı buluyorsunuz.

Hapishane arkadaşlığı,asker arkadaşlığı gittikçe önemini kaybetse de  okul arkadaşlığı ve mahalle  arkadaşlığı  yanında bir de hastane arkadaşlığı var.

Orada da çok kalıcı arkadaş bulma imkanınız oluyor. Arkadaş olduklarınızdan bazılarının yaşamını yitirdiğini duyduğunuzda   yakınınız olmasa da hastane arkadaşınız olduğu için üzüntü duyuyorsunuz.

Ülkemizde komşular arasında dostluk ve arkadaşlık ilişkileri azalsa, aynı apartmanda oturan insanların birbirine selam vermese de biraz önce belirttiğim arkadaşlıklar daha kalıcı oluyor.

-----------------

APARTMANLARDA KOMŞULUK İLİŞKİLERİ AZALIYOR

Bu arada özellikle insanların çok katlı apartmanlarda yaşamaya başlamasından  bu yana  komşuluk ilişkileri daha da azaldı.  Aynı çatı altında olup birbirini tanımayan insanların olması ne kadar acı.

Herhangi bir ihtiyaç halinde birbirinin yardımına koşması gereken insanların yaşamlarının büyük bölümünü geçirdiği evlerinde neden komşuları ile tanışıp dertleşme  dostluk kurma gereğini duymazlar.? Apartman yaşantısı toplumumuzda var olan komşuluk bağlarının zedelenmesine neden olacağı endişesini taşıyorum.

Dilerim ki  bu olmaz.Komşuluk  dostluğu bizim toplumumuzda akrabalıktan daha ileri  gelir ”komşu komşunun külüne muhtaçtır  ”  denir .Bu ülkemizdeki birlik ve  beraberliğin simgesi gibidir.Onun zedelenmesine izin vermemeliyiz.      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.